Tuesday, 10 April 2012

Finger biscuit for babies...


As salam...

Suka tgk anak2 membesar dgn sempurna di depan mata..
Mengharapkan segalanya yg terbaik buat anak2 tersayang.
Nak bg mereka makanan yg berkhasiat.
Aneesa almost 8mo now. So, everything Aneesa pegang, semua nak gigit.
Jadi, mummy biasanya beli la biscuit baby bite/baby guide for her teething biscuit snack.
Mmg biscuit ni sedap jugak, kadang2 si Kakak Aleesya pun tumpang makan sekali bg habis!hahah.
Jadi, ape kate mummy buat je finger biscuit ni???
Mummy mmg x pandai baking2 ni.
Taram je la..huu~

Konon2nyer nak buat finger biscuit-melt in the mouth la.
tp x bape nak jadi..so, kena adjust lagi! 
Taraaa....!
 Dah macam biskut raya pulak kan..
mummy nak adjust bg ok.
biskut ni, mmg biskut kesihatan.. yummy juga - teetttt! (bg kanak2 yg x bape pandai merasa lagi ok la!hahah)
Aneesa makan dgn semangat! Jd, mummy kena monitor lebih sebab biskut ni x berapa jadi nak melt in the mouth tu..kebatun sikit..huhu :p
Aleesya pun suka..Habis dekat 10 ketul.dan.....asking for more!

Nanti sy dah adjust bagi biscuit ni jadi sempurna sikit, saya share the recipe yer..

 




0 comments on "Finger biscuit for babies..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men