Monday, 2 April 2012

Pekeliling SSM Gaji Baru 2012 - Yeay! (^_^)


As salam...

Hi...happy Monday!
Hari ni bz yg teramat sangat... (-_-)~
takpe...kerja dgn ikhlas yer.. Lagipun ade berita baik!
Anda kakitangan kerajaan??mesti gembira dgn kenaikan gaji kan?
huhuhu..
Previously, i worked with private company..So, i didn't bother at all the belanjawan, SSM, SBPA, etc.
But now, Alhamdulillah... I'm working as gomen staff almost 2 month ++.. :)
Eventhough just a contract for a year..and the jawatan is cikai2 je.. tp, ok la utk hidup kan.. :)
Today, i'm blogwalking a bit je. tp sempat la terbaca berita gembira kat blog 'Aku Seorang Blogger Wanita'..
Dulu x sure kontrak ni dpt naik gaji jugak ke x.
Tp hari ni gmbira kejap dgn pekeliling SSM gaji baru 2012.Ye la...kerja penat2 dgn hati yg ikhlas, kalau dapat habuan pasti gembira.. :)
So, bagi kakitangan kerajaan yg nak tau lebih lanjut, klik sini pun boleh.. (pun boleh muat turun skali)
Selamat berkerja dengan gembira!
p/s: bg yg private n yg x naik gaji jgn sedih tau.. Pasti ada habuan dan ganjaran yg lebih baik nanti... InsyaAllah... :)

2 comments on "Pekeliling SSM Gaji Baru 2012 - Yeay! (^_^)"

eira eixora on 4 April 2012 at 19:14 said...

best tak keje gov?

dulu saya berfikiran keje swasta lagi dapat banyak duit. tapi lepas pergi 2 company macam nak try gov pulak

Mummy GreenyHouse on 5 April 2012 at 09:38 said...

hmm.. masing2 ade kelebihan n kkurangan rasanye.
from my view..
Swasta: gaji lebih lumayan n masyuk, x byk peraturan bagai, social life best sbb kwn2 ramai sebaya, byk benda kita belajar.tapi...keje bz sikit, keje2 mencabar.
Gov: rilex sket, selesa.tp..nak naik pangkat sgt susah, gaji biasa2 je (kecuali pangkat tinggi la)-sbb tu gaji naik sikit pun dh gembira!hahaha :D
mana2 pun ok pd sy. keje swasta pun best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men