Friday, 20 July 2012

Movie Ice Age 4 yang Aleesya nantikan..~ :)


As salam...

This is second time Aleesya berjaya tengok movie sampai habis.. :)
First movie yang berjaya, Rapunzel (Tangled).
Kira Aleesya memahami cerita and tak buat hal dalam panggung wayang :)

Masa kecik-kecik, kami pernah bawa Aleesya tengok cerita Shrek..
bantai tido je Aleesya time tu, ye la...kecik lagi die pun tak paham time tu~ ;p
Then, Madagascar pun tengok separuh..and tido..(dgn daddy-daddy tido..~zZzz)

Cerita Ice Age 4 ni best la...tak rugi pergi tengok..
Mummy ni kan pengemar tengok cerita kartun..hahah. So, sudah tentu la semua cerita Ice Age mummy tengok..but, for me Ice Age 3 is the best. :p

Siap beli pop corn combo Ice Age lagi..
Kisahnya beli tiket movie and pop corn tu hari Selasa untuk esoknya.
So, kami pergi tengok movie hari rabu la...
(malam tengok cerita Ice Age Aleesya tetiba tak demam dah...pelik~ tapi, adik nya pulak demam..cane tu?)

Ni pic masa beli tiket je..tak sabar Aleesya nak tengok...



Then, pada hari kejadian tengok movie tak sempat nak snap2..
Sebab datang-datang terus tepat pada waktunya kan..kat dalam dah gelap dah, snap2 pun tak nampak.

Aleesya memang tengok wayang buat macam rumah sendiri!
"Alaaaa...dah die dah tu..ksian dia!" tetiba Aleesya cakap kuat2 time semua tengah senyap. Terkejut mak! :p
Aleesya layan la citer ni, tapi time part fighting2, Aleesya kerut-kerut muka..terkejut-kejut agaknya.hihi..



Terima kasih pada you all yang doakan kesihatan anak-anak saya..
Moga AleesyaElvira dan AneesaEryna sihat selalu..Aminn...

p/s: Sekali-sekala boleh la..tak dapat la nak bawak Aleesya selalu tempat macam tu..~ :p
Lagipun dah nak bulan puasa ni, mesti jarang bawak dia jalan-jalan dah..
Mummy daddy nak duk rumah memperbanyakkan amalan ibadah pula..insyaAllah.. 
Selamat berpuasa pada semua~♥



5 comments on "Movie Ice Age 4 yang Aleesya nantikan..~ :)"

adyna on 20 July 2012 at 10:35 said...

AKAK PUN BARU TGK MINGGU LEPAS..MEMANG BEST SANGAT, NIE MOVIE KEDUA KAMI ANAK BERANAK TGK SELEPAS SEEFOOD :)

Kesuma Angsana on 20 July 2012 at 10:43 said...

salam ramadhan n selamat berpuasa juge ye

Ummi Iman on 20 July 2012 at 16:20 said...

Kami mmg jarang sgt pergi panggung. Kalau teringin beli DVD ;)

anisalya on 20 July 2012 at 17:01 said...

tak tgk lagi nih.

IntaNBerliaN on 24 July 2012 at 17:01 said...

best ek cite ni.. xtgk pn :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men