Tuesday, 23 October 2012

Aneesa dan diapers..





As salam...

Aneesa jarang sangat kena ruam lampin..boleh dikira bape kali je. Tapi semua tu sebab diapers yang tak sesuai dengan dia. Sejak lahir, Aneesa pakai Whoopee. Masa pregnantkan Aneesa, kami borong pampers kat Baby Expo. 1 beg RM20 je.. Tapi, bila stock dah habis, perlu la beli kat kedai kan. Tapi, tak dapat la satu dengan harga rm20 lagi.. :p Hmmm..Tak semua kedai ade brand ni pula tu.

So, experiment tukar brand diapers Aneesa bermula.. Dah cuba:
PET PET - Tak sesuai
Drypers - Asyik terluka je peha tempat pelekat tu. Sbb peha bam2 sgt ke?hihhi.. :p
Pureen - Ruam

Jadi, berbalik semula kepada Whoopee..rasa macam tak nak teruskan misi pencarian diapers lagi. Lagipun Aneesa dah 1 tahun 2 bulan. Nanti sikit masa lagi nak pakaikan dia training panties. Then, toilet training pula..
Tak pernah lagi saya cuba pakai Cloth Diapers yg famous2 tu..teringin. hmm..mcm tak bape nak mampu invest mula2 nak beli..hihi. Pakaikan lampin kain putih n pin tu je lebih jimat kan.. :p

p/s: Aneesa dah start macam nak berjalan.. :)

6 comments on "Aneesa dan diapers.."

Wanieys a.k.a IbuQalief on 23 October 2012 at 16:49 said...

suka tgk iklan whoopee yg budak dua org tu hehe

wantie on 23 October 2012 at 17:12 said...

CD tu memang jimat. memang le mula mula tu rasa mahal je kan. 10 helai mau 300 ringgit cam tu.

Akak beli kat butik bayi. beli 5 helai saja . then insert tu akak beli lebih.

sekarang ni pampers memnag jimat. kat bb sitter je pakai panpers kat umah semu apakai CD.

MAY on 23 October 2012 at 18:27 said...

CKP KAT BB,NNT NAK KENCING BAGITAU MAMA YE..HAHA..ACI TAK MACAM TU?MAU TAIK DGN AIR KENCING MERATE2...EHE

C'Jai on 24 October 2012 at 21:02 said...

ye la org dulu2 pakai kain je kan... kita xdan dah nk pakaikan yg kain tu..sbb selalu dok atas kereta....kan..

sal ya on 25 October 2012 at 08:53 said...

beli yg offer la. 5 helai baru rm150 mcm tu la.

Puan Siti on 18 November 2012 at 03:12 said...

Salam, jika berminat menjadi nak try latest pull up cloth diapers jemput lihat sini ya: http://bettermoms.blogspot.com/2012/11/smart-baby-pull-up-pants-guide.html

Boleh pm di FB sy yg terdapat pada blog untuk detail lebih lanjut, TQ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men