Wednesday, 24 October 2012

Vitamin C terbaek! :)



As salam...

Vitamin C antara vitamin  paling famous.. Bila cakap je vitamin C, mesti terbayang oren! Padahal, vitamin C pun boleh dapat dari lain2 fruits kan..hik3.. :p

Ok, nak story sikit tentang vitamin C. Vitamin C ni mudah didapati dari kebanyakkan dan buah-buahan. Walaupun mudah didapati, vitamin C ni terlalu fragile...ia mudah musnah pada suhu yg terlalu tinggi. Ape tanda2 bila kita kekurangan vitamin C?

- Mudah stress!
- Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik :(
- Tapak kaki keras dan kasar
- Luka lambat baik
- Mudah selsema (*_*')
- Wajah nampak tua (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen) (-_-)
- Mudah dapat ulcer
- Mudah demam o_O


Haaa..korang ade tanda2 mcm kat atas tu tak? hihi... :p
Vitamin C ni amat penting.. ada yg kata kita tak perlu ambil supplement vitamin C sebab dah makan macam2 vitamin C dalam makanan kita hari2. Yup, it's totally true..makanan seimbang adalah yang paling penting.

TAPI, banyak faktor lain yg menyebabkan vitamin C tu termusnah. Personally, sy juga berpendapat begitu dulu2. Saya mmg susah sgt nak demam, sbb saya mmg cuba sedaya upaya mengamalkan makanan yg sihat dan seimbang (kononnya..haha..sbb tu bdn saya pun takde la gemuks.. :p *terpuji diri sendiri pulak~ ) Masalahnya, walaupun tak demam, simptom2 lain menjelma menandakan sy tak cukup vitamin C ni..hahah :D
Yer2..saya selau stress, kulit x bape nak menawan, nampak lebih matured (haha..tak sanggup nak kata diri nampak tua..matured dah ler.. :p) dan lain2 lagi..
Setelah keinsafan menjelma, saya pun cuba mengambil vitamin C dari Shaklee.. Seriously, mmg banyak perubahan positif terasa.

Ok, dah2..terlebih cerita ttg diri sendiri sudah! :p Berbalik kepada vitamin C.
Banyak pilihan vitamin C dipasaran..mcm2 perisa, mcm2 brand, mcm2 harga. Tapi, pendapat saya pilihan terbaik ialah Shaklee. Kenapa bayar lebih untuk beli vitamin yang ada perisa (kita bayar untuk perisa, pewarna dia sekali tau..menbazir je.. :p). Lebih baik memaksimumkan untuk vitamin C dari Shaklee ni. Tanpa perisa tiruan, perasa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet! :)

Vitamin C dari Shaklee.. Belah kanan tu berwajah baru, Shaklee Sustained Release Vita-C Plus. Harga tetap sama... :)


Apa beza vita C Shaklee ni dengan vitamin C lain di pasaran?
SUSTAINED RELEASE - maksudnya, pelepasan berperingkat dapat membantu menyalurkan vitamin C secara berterusan. (err..paham ke?)
Ok, lebih kurang macam makan sebiji oren untuk setiap jam. Ye la, kalau makan terus sekali 7 bijik oren, terus terhadam semua buang kat toilet kan membazir..tak sempat badan nak serap vitamin yg diperlukan kan.. :p

Banyak lagi kalau nak cerita tentang vitamin C ni..Sambung di lain entry k..

Jika ada kemusykilan, sila2 tanya jangan malu k.. :) saya akan terangkan info lebih detail.

Siapa nak Shaklee Sustained Release Vita-C Plus sekarang angkat tangan! :)

Independent Shaklee DIstributor (ID 889328)
SMS/ Viber/ WhatsApp: 017-226 9327
Email: zaimah.bakar@yahoo.com

p/s: Jemput Like facebook saya, Zaimah Bakar (Official) untuk info2 menarik lebih cepat dan ringkas.. :)

9 comments on "Vitamin C terbaek! :)"

Wanieys a.k.a IbuQalief on 24 October 2012 at 12:41 said...

wah nampak mcm ok vit c by shaklee ni

wantie on 24 October 2012 at 13:03 said...

keep it up dear. Moga di murahkan rezeki untuk kamu dan untuk diriku jua.amin.....

Lelaki Ini on 24 October 2012 at 13:04 said...

terbaik!

PinkUmmi on 24 October 2012 at 16:27 said...

vitamin c nih memg bagus utk kesihatan dan kulit kannn

izan mama mia on 24 October 2012 at 17:24 said...

tq syer info

Kesuma Angsana on 24 October 2012 at 17:31 said...

tq share this yek

C'Jai on 24 October 2012 at 20:54 said...

Wah..ye ye je akak baca pasal vitamin c..promote shaklee upanya... hehe..
tapi akak sukeee... lama dh dengar pasal produk ni....tapi tak pernah cuba....
kongsi2 maklumat dan info berguna...kan..

sal ya on 25 October 2012 at 08:50 said...

baru je nak beli vit c shaklee ni. tp dgn org lain la.

Pokok Manggis Depan Rumah on 30 October 2012 at 16:57 said...

Bagus perniagaan akak buat ni.
slow-slow insyallah nanti dapat hasil nye.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men