Saturday, 29 November 2014

Baby Muhammad Seludup Nasi Daddy


As salammualaikum wbt.. :)

Less than 2 weeks Baby Muhammad dah nak 6 bulan! Alhamdulillah..yeay! :)
Baby Muhammad nampaknya dah tak sabar nak makan.. (haih...mummy masih excited nak cerita baby nak start makan! :p)

Ok, bahan bukti malam tadi baby Muhammad cuba nak seludup makanan. 


Nasi beriani daddy yang selambak dalam pinggan atas meja. Dah kena kuis kuis dengan muhammad. :p

Kita dah jarakkan dia, muhammad masih lagi aim nak capai lagi..hihihi. 


Actually, meja makan kami ni special, rendah tau. Ala-ala macam meja jepun. Kira kita duduk bersila/ bertimpuh, tapi still makan kat meja. Kenapa? haaa..nanti kita cerita lain.

Sambung balik tentang baby Muhammad dapat capai, dia duduk dalam walker. So memang mudah la dia menuju ke sasaran. bukan main pantas lagi. Saya tinggal kejap je pun sebab nak ambil air. 

Owh..baby muhammadku sayang. Mummy kena kental hati tunggu awak 6 bulan sikit lagi ye.. Walau awak nampak sangat bersungguh sungguh nak makan, tapi untuk kebaikkan awak, kita tunggi sikiittttt je lagi tau. Lagipun mummy belum beli sudu mangkuk awak lagi. Blender dah beli! Yeay!!!! :)

Jadi, buat masa yang berbaki untuk tunggu ke 6 bulan ni, baby muhammad nikmati la puas puas susu mummy secara eksklusif ni ye.. Lepas ni dah makan mesti dah kurang sikit menyusu...sob..sobs... :')




1 comments on "Baby Muhammad Seludup Nasi Daddy"

Salina@IbuAqil on 30 November 2014 at 17:49 said...

Alololololo
Dia pn trliur tgk nasi beriani tu sis..
Hihihi
Salam hujung mggu.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men