Sunday, 7 December 2014

Train anak-anak ke library


As salammualikum wbt.. :)

Apa aktiviti hujung minggu? Hari ahad my hubby kerja, jadi jalannnn je hari sabtu.. Opps, jumaat malam pun dah jalan, sambung sabtu pula.hahaha.. (Sbb roadtax mommy belum renew, tak boleh bawa anak2 kemana2. Terpaksa kerah daddy ke sana sini. :p)

Selalu lokasi shopping complex la. 
Aeon kita tuju kali ni. Tapi bukan nak shopping. Nak bawa Aleesya Aneesa ke perpustakaan. :)



Sebelum nak bawa, ada terfikir juga nanti they all bising pula kan. Kecil lagi, faham ke kena 'tolong senyap' kat library tu? Takpe, redah je ok. Sebab mommy tau, anak-anak mommy mudah diurus dan mendengar kata. 

Alhamdulillah... Aktiviti berjalan lancar. :)
Sebelum masuk tu, dah pesan awal-awal tak boleh bising. Aleesya Aneesa kata ok! ;)

Tapi..ada gak terlepas cakap suara kuat time they all ni excited.haha...tu belum masuk lagi suara baby muhammad nak susu. Saya nursing je baby kat lubrary, ambil port terselindung sikit.

Saya duk fikir cerita apa yang anak anak pernah tengok ada babak dalam library, sebab nak fahamkan kat they all dengan mudah tentang library. 

Ye.. Cerita movie Monster University! 


Dan they all faham. Mission accomplised! :)

Nanti kita pergi lagi ye. Aleesya macam taknak balik. :p


0 comments on "Train anak-anak ke library"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men