Friday, 4 August 2017

Baby Afeera is Now Half Year Old


Bismillah.. As salammualaikum wbt... :)

Lama tak update, sedar-sedar dah 6 bulan 3 minggu umur our little miracle baby, Afeera Nufayla. 



Alhamdulillah.. So far so good. Mommy bersyukur dengan perkembangan Nufayla yang baik dan sempurna. Nak kata cepat sangat pun tak, nak kata slow sangat pun tak. Just nice for us, alhamdulillah. ;)

Afeera 6m milestone:-
- Late 5 months dah merangkak dan maju bertapak-tapak, dan accidently terduduk sendiri. Pastu dia buat muka pelik taktau nak buat apa. Mommy clap hand, baru afeera nampak happy and feel normal. Hahaha.. Then banyak kali afeera try duduk, banyak kali juga bergelimpangan. Whoopsy! :')
- early 6 months dah start duduk tegap. Alhamdulillah..
- baru je duduk tegap, dah capai sofa konon nak diri. Ececee.. Bergelimpangan lah lagi..hiks. :p
- now, dah diri tegap dengan pautan. Kalau tak berpaut, masih bergelimpangan. Tapi its look like afeera nak belajar start imbangkan diri sekali sekala. Kita tunggu dan lihat. ;)
- solid food? early 6 months mommy tried suapkan mashed banana + EBM. Hmm.. Belum berapa nak menelan. Hehehe.. So, mommy decided untuk delay start beri Afeera solid food. Will continue on baby solid food soon. 

Throwback sikit Afeera's monthly photo:
















Okay, tak sempat lagi nak story tentang pipi Afeera yang sensitif. 
Actually, skin Afeera nampaknya sensitif. Rasanya, start nampak terserlah dalam 2-3 bulan lepas. Rashes kat pipi. Then rashes tu siap berair. Now, alhamdulillah nampaknya dah beransur pulih. Nanti in shaa Allah mommy share apa yang kami ikhtiarkan untuk baby sensitive skin ni. 

Love, 
Mommy ima~❤️

0 comments on "Baby Afeera is Now Half Year Old"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men