Wednesday, 27 September 2017

New Drypers Head To Toe Wash


Bismillah.. As salammualaikum wbt.. :)

You all pernah tak pakai sabun baby tapi baby tak bau macam baby?haha.. Maksud mommy, bau yang lembut wangi comel rasa geram je kat baby. (walaupun baby bau mashammm pun tetap geram je kan.. :p). Kadang-kadang tu, sabun bau too much fruity flavour, macam too much fragrance pun ada. Memanglah wangi tapi macam hilang bau comel semulajadi baby.. :')

Mommy dah jumpa salah satu sabun baby yang bau macam real baby. Bau melekat tahan lama! :) yeay... :D

My baby Nufayla bathtime with Drypers Head to Toe. :)


Dah la bau lembut sangat, lepas tu kulit baby rasa macam semakin gebu gebas, tapi tak mengeringkan. Kulit rasa halus lembut dan ia kekalkan kelembapan kulit juga. Rambut pun gebu gebas bersinar dan lembut tanpa kusut masai..hehe.
So far pakai ni, memang tak nampak kulit baby kering. (mommy ada try pakai-pakai juga buat cuci muka sebab nam express capai apa yang ada je depan mata..haha. memang kulit muka tak rasa kering, tak rasa tegang terik yang amat tu..you all faham kan maksud mommy.. :p)


Drypers head to toe wash ni ada khasiat dari avocado extract & oat kernal extract juga. Memang sesuai sangat untuk kulit dan rambut baby secara semulajadi. (asal mandi je terbayang avocado. sedapnya avocado.. ;p nak beli la nanti. Buat baby food, bakinya mommy makan..hihihi.. :p)




Lagi satu yang best juga tentang sabun ni tears free. Relax je baby Nufayla mandi dengan sabun drypers nj walau air sabun meleleh masuk mata masa cuci rambut. Hehe..kalau tak, mengelabah merengek terus masa cuci rambut.. :')


Tak pedih mata pun! :D


Ok. Ini pendapat mommy yang dah beli dan cuba sendiri gunakan sabun drypers ni. My baby AfeeraNufayla and kids (kakak Aleesya, Aneesa and Alham) enjoy sangat masa bath time! ;)

Rating: 9/10

AfeeraNufayla enjoying her bath time!

Abang AlhamNaufal pun enjoy! :)

Mommy selfie dengan anak-anak mommy yang bertambah comel lagi wangi dengan sabun drypers.



Love,
Mommy_ima~

Update: additional info ingredients for this drypers head to toe wash - water, sodium laureth sulfate, cocamidropropyl, betaine,decyl glucoside,glycerin, penoxyethanol (and) sorbitan caprylate, peg-150 distearate, edta, citric acid, pantheanol, avena sativa (oat) meal extract, persea gratissima fruit extract.
*Mommy tak gunakan darypers wash or any baby wash (comersial type) start from newborn. Mommy start guna sabun bila baby dah growing for months and skin dah nampak takde masalah lagi (coz most likely my baby skin is sensitive type masa early born).



0 comments on "New Drypers Head To Toe Wash"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men