Thursday, 26 April 2012

Bicycle and Bouncing Ball for Aleesya


As salam...

Hi.. Lama dah plan nak belikan Aleesya bicycle..
Yela, bila time balik kampung..berebut dgn kazen2 sebijik basikal kecik kat sana tu.
Kat rumah takde kan, jadi die excited la dgn basikal.

So, Last Tuesday, 24/4 daddy bought a bicycle for her!
Of coz, pinky jugak...nanti Aleesya dah besar, boleh turunkan hak milik utk Aneesa pulak.. :p
And, mummy pun dah lama nak belikan bouncing ball for Aleesya.
Coz, she love to bounce on one of her big ball (she learn from Mickey Mouse Clubhouse episode)
Ternampak, terus beli - ade gambar Burung Marah! Aleesya pun mmg sgt suka Angry Bird ni.. :)

Taraa...



Then, mummy daddy balik je keje terus ambil the kids from rumah pengasuh cecepat - kitorang pulak excited nak tunjuk kat Aleesya! :p
Aleesya pun excited.. (see, mummy daddy tak sabar nak bwk Aleesya balik, Aleesya baru mandi sampai rambut pun tak sempat pengasuh nak sikat kitorang dah angkut kids..haha)
Aleesya memang dah pandai kayuh..learn from kampung.
Aleesya: "Padle..padle..padle.., same like mickey mouse la mummy!"
Mickey mouse lagi.. Tu je la..

For bouncing ball - kaki Aleesya tak sampai lagi nak naik sendiri.
Kalau nak main mmg perlu bantuan Mummy & Daddy.. Adoiii...penat jugak nak layan~ ;p

Bila dah malam, Aleesya masih excited nak main beskal & bouncing ball.
Daddy asked Aleesya to keep the bicycle and ball inside the guess room.
and Aleesya said: "Bye bicycle..bye ball.. Tomorrow we play again ok. Good nite!"

Sekian.. (^_^)~

2 comments on "Bicycle and Bouncing Ball for Aleesya"

IntaNBerliaN on 30 April 2012 at 13:49 said...

cantik basikal tu warne pink lagi.. :-)

Mummy GreenyHouse on 30 April 2012 at 14:57 said...

gugurl kan...maknye la yg semangat lebih nak beli kaler pink.. :p
nnt beli utk your Alisha pulak k..jom berbasikal sesama! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men