Thursday, 31 May 2012

Diarrhea...dah baik dah! :)


As salam...

Hari ni baru masuk kerja semula..hampir seminggu tak masuk kerja kerana saya diserang diarrhea (cirit birit)..
Alhamdulillah..dah sembuh dah.. :)
Kali ini diarrhea saya paling teruk. Start kena pada Khamis malam, sampai la semalam..huh!
Tapi sempat juga hujung minggu lepas balik kampung my hubby sebab dah janji nak bawa Aleesya main pasir pantai kat Klebang tu.. (barang semua pun dah packing)
 Balik kampung tu, memang saya rasa tak ceria langsung, duk menahan kesakitan perut yang sentiasa memulas-mulas. (tak dapat menikmati masakan mak mertua yang sedap-sedap!wahhh..pandang je la...selera pun takde sangat, asyik makan muntah semula je..)
Nak balik kampung saya jenguk mak abah pun tak dapat.. :( (next time, angah balik ye mak abah...rindu mak abah..)
Dah 2 klinik saya pergi...macam-macam ubat dapat..
 Ni baru ubat dari 1 klinik...ade klinik lain lagi and hospital pun dapat ubat macam-macam.. :p

Dan..diarrhea semakin teruk...plus with high fever! aduhai...badan saya dah lembik sangat.
Hari Ahad, sepatutnya balik Shah Alam semula sebab my hubby kerja.. (saya dah dapat MC. dokter tengok saya pun tak larat agaknya..MC sampai la 3 hari terus)
Tapi, malam-malam tu, pergi hospital.. Badan saya dah menggigil-gigil..biru-biru..
Lembik sangat..
Dokter nak tahan wad, tp saya takmo..hahah!
So, masuk air + ubat-ubatan je.. ade la dalam dua jam my hubby and Aleesya tunggu (Aleesya awal-awal dah tidur.. :p) Aneesa kami tinggalkan pada my MIL. (saya tak larat nak angkat dia..kesian Aneesa..)

Alhamdulillah..sekarang semuanya kembali seperti biasa..
Now, my hubby pula demam..kesian dia. (kepenatan jaga saya masa saya sakit kot..sampai demam-demam dia...)

p/s: Terasa lama sangat tak jenguk blog ni dan kawan-kawan yang lain.. maaf ye. Hari ni saya jenguk mana yang mampu je.. (sebab kerja pun banyak yang nak kena settle dulu.. :p)


 Banner

3 comments on "Diarrhea...dah baik dah! :)"

IntaNBerliaN on 31 May 2012 at 11:16 said...

alhamdulillah.. dah sihat.. patut lama xnmpk. :-0

moga hubby awk pun cpt2 sihat jugak :-)

Ummi Iman on 31 May 2012 at 11:39 said...

Kesiannya. Alhamdulillah dah sembuh. Kalau kena diarrhea minum teh pekat2 tanpa gula satu cawan. Insyaallah cepat sembuh. Mak mertua yg ajar. Sebab pernah kena, bila minum terus ok perut. Jgn minum atau makan apa2 dalam setengah jam lepas tu.

Skrg cuaca tak berapa ok. Mmg ramai yg tak sihat. Saya pun baru nk sihat.

Mummy GreenyHouse on 31 May 2012 at 15:03 said...

@IntaNBerliaN : alhamdulillah..tq ina :) tu la...lama x jenguk blog ina juga.nak kena khatam entry2 ina before ni~hihi..
@Ummi Iman : dah minum juga teh pekat tanpa gula hari tu..tp kejap je kurang, then continuously diarrhea semula..tp alhamdulillah, skg dh ok dah.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men