Friday, 18 May 2012

Malam semalam baby Aneesa meragam..


As salam...

Baby meragam? itu perkara biasa for all mommies & daddies kan..
Baby Aneesa jarang sgt meragam sejak die lahir.
So, bile die meragam sekali sekala ni, mmg sy tetiba mcm curious...puas pikir nak tau jugak puncanya.
 Tp, alhamdulillah...malam td dah tak meragam.

So, setelah dikaji2.. masih belum tau punca sebenar.
Adakah sebab kembung? Tidak. dah sapu minyak, tepuk2 perut pun x kembung.
Lalu tempat2 pelik? org selalu ckp jgn gi tempat2 yg x sesuai. Semalam petang gi pasar malam, tempat tu mmg x bersih sgt kan..hmm~
Demam? Suam2 je, tp mcm x demam.
Nak tumbuh gigi ke? hah! maybe kot.. Gusi die baru mcm nak pecah, dah 5 hari, tp gigi x naik2 lagi..

Rasanya die sakit gusi kot..ntah la..ksian die.
Tp sebab baby Aneesa meragam semalam, sy tak sempat malam tu nak prepare present teacher's Aleesya kat taska. Semalam kan dorg buat hari guru kat taska.
(nak beli, terlupa nak singgah kedai..mlm kedai dah tutup baru teringat!)
Konon2nye nak bgn awal je la nk prepare.
Bgn terlambat jugak, kul 5 pagi.hahah.. Memang kelam kabut la..
Ape je yg saya sempat buat? Seperti entry sy sebelum ni...nak tau klik [sini]
Macam2 nk buat kot..tp ni je yg sy sempat buat.
Tadaaaa...
 Buat kad je... ade 5 teachers semuanya..semua sama, kaler je lain2 and letak nama.
Dah! settle.. takpe la, next time sy prepare awal2 sikit.

Then, ternampak kat blog ina buat roti paung! tetiba teringin nak mkn..
Jd, konon2 nak buat utk breakfast..(ada hati nk buat mcm2, dah la bangun lambat kan!)
Sempatkan jugak buat roti ni..
Tapi kannnn....huk3.. :'(
Tergaring..tgk la, kaler die legam sikit!
Walau ape pun, rasanya sedap jugak..hhihi... (garing di luar, lembut di dalam)

Makan panas2..sedapnye.. (bile dah sejuk mcm kebatun sikit! byk perlu belajar ni utk buat yg perfect..huuu) 

p/s: Korang tergelak tak tengok pic roti tu..gelap kan..hahah..
mesti teacher Aleesya pun terkejut and tergelak sama. Semalam tapaukan die buat breakfast jugak.. :p


5 comments on "Malam semalam baby Aneesa meragam.."

IntaNBerliaN on 18 May 2012 at 13:20 said...

alisha pun sm.. dr kecik jarang meragam.. tp bila dh meragam.. mulalah pening pikir apa mslh dia... hihii

kad tu cantik walau simple.. mesti cikgu suke :-)

eh.. roti paung tu ltk dlm kertas ek.. kertas yg selalu org buat bskut ry tu.. xtau nk pggil pe..hihi

roti mmg sedap.. kalu lmbut lg sedap.. ms sy buat tu pun, xselembut mcm yg org jual.. samalah.. nk kne usaha lg..hihi

Mummy GreenyHouse on 18 May 2012 at 15:04 said...

tq.. ha'ah, sy letak dlm cwn kertas buat biskut raya tu je..sbb baking pan x jumpa (pagi2 buta baru sibuk nk cari.. :p)

Ummi Iman on 19 May 2012 at 09:20 said...

Baby kalau meragam memang ada sebabkan? Nak tumbuh gigi memang dia tak selesa. Saya dulu siap bagi jari suruh gigit ;)

Biasalah percubaan pertama ;)

fieda on 22 May 2012 at 15:45 said...

baby kalau meragan jer mmg susah hati kita tak tau pa yg tak kena...oo..belajar dgn ina ye..saya tak try2 buat lagi roti paung ni..

Mummy GreenyHouse on 23 May 2012 at 16:18 said...

@Ummi Iman : mmg segala benda bg je die gigit.. skg pun meleleh je air liur die..sakit kot gusi tu.
@fieda : hihi..tp x jadi la roti saya. ina punya cantik je jadi roti die..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men