Wednesday, 16 May 2012

Nursery atau Baby Sitter?


As salam...

Last Monday is the first day Aleesya and Aneesa at Taska.
Before this, they all staying at the Baby Sitter house.. (jiran blok depan je.. :p)

And you all? Prefer hantar taska ke rumah pengasuh?
Of coz la JAGA SENDIRI kan?????hahaha (idaman sy mmg nk jd fulltime housewife, duk rumah mengadap anak2 24jam! Tp apakan daya saya...)

Tuesday, hari kedua hantar.
As usual, Aleesya yg melalak..adik die ok je..~ (-_-)huu

Ye la...Aleesya tak pernah pergi taska. Dunia baru untuk dia.
Untuk sehari dua ni mmg tak nampak lagi perkembangan Aleesya di sana..
After a week, kita update ape kebaikan Aleesya di sana ye..Hope semuanya ok.

Aneesa pula? Ok je..
Tapi sejak dua menjak lepas die kena chicken pox hari tu, Aneesa langsung tak nak kena tinggal.
means, selagi die berjaga tu, melekap je nak dukung. Paling ok pun, die nak kena ade org duduk seblah die time die main tu..start bangun je,mula la die..uWaAAAaaa... (ToT)
 dan begitu juga semalam die di taska..sabar je la teacher ye.
"hey Aneesa syg, awak ingat teacher nak mengadap awak sorg je ke?ade byk baby di sana la..syg independant sikit pls..." 

Below pic selepas ambil they all from taska..
kemas dan bersih..

 Aneesa x comot2...dpt kat mummy terus mkn biskut comot2..haha.. :p


Aleesya dgn rambut tocangnyer..



On their first day, sy risau juga ttg dorg ni.
Then, sy asyik la mesej Teacher diorang tanya perkhabaran di sana.. (sgt lega bila teacher reply bgtau kedaaan my kids semuanya ok) 
 
 Sms replied by teacher.. :)

Kenapa kitorg nak tukarkan kids ni ke taska dan tidak terus stay di rumah pengasuh???
next time ade masa sy buat perbezaan hantar rumah pengasuh dan taska..dan jg sendiri...hihi :p


p/s: kagum dgn full time housewife sebenarnya sbb dlm 1 hari mampu menguruskan anak2, suami, kemas rumah, masak, basuh baju, lipat baju, bercucuk tanam, online..hihi. bila sy cuti, nak uruskan semua tu dlm 1 hari rasa mcm x cukup je masa. Mampu ke sy jd suri rumah yg berjaya satu hari nanti?huuhuu..


2 comments on "Nursery atau Baby Sitter?"

IntaNBerliaN on 16 May 2012 at 10:06 said...

kalu sy pun risau gak.. mesti sikit2 tel teacher dia...

Mummy GreenyHouse on 17 May 2012 at 11:31 said...

hihi...risau kan.. tp rasa macam terover risau pulak sy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men