Wednesday, 9 May 2012

Milk Wash, Milk Shampoo, Cream Conditioner - MooGoo lagi~


As salam...

Lamanya tak update blog. Niat di hati mmg mcm2 nak cerita.
Tapi, skg ni macam2 menimpa diri dan keluarga...
Betul2 dugaan.. "Ya Allah, kuatkanlah diri kami dalam menghadapi segala dugaanMu ini..."
Rasa macam down pun ada.. :(
Nanti dah tenang and semua ok, mayb story mory la sikit next time ea..

Ok, sebelum ni ade buat entry ttg Moogoo ISB.
On May 1st, I bought a Moogoo Family Pack. (mmg dah lama nak beli, so dah bajet asing duit awal2 utk beli ni)
Milk Wash, Milk Shampoo, Cream Conditioner & Deodorant (MooGoo May Special - RM169)
agak expensive jugak for me... huhu :p

 
I like this.. love the smell of milk syampoo.. yummeh! (mcm nk mkn je)
and conditioner pun best.. rambut mcm more lembut.
but, its not really soapy - so, my doter tak bape suka main coz x byk bubbles (huh..jimat sikit..kalau tak syampoo cepat je abis sbb die buat main dlm bathroom! :p)

This product quite suitable with my baby Aneesa. 
Coz, Aneesa got the dried skin on her back. So far, its looks much better after use for a week.Alhamdulillah...
Hope this product will help the skin problem for my kids.. InsyaAllah.
Kita berusaha dan tawakal..


5 comments on "Milk Wash, Milk Shampoo, Cream Conditioner - MooGoo lagi~"

FiraHamzah on 9 May 2012 at 09:25 said...

As Salaam Ima,

mak aihh, mahal bebenorr set moogoo nih..tapi memang ok ek if pakai kat baby yg ada eczema?
my twin kan ada eczema, kulit pun kering2 kat belakang badan..huhu..bila mandi srkg nih dah tak pakai sabun..kekek, just sabut kat celah2 ketiak, leher & bhgn bawah aje..takut nak pakai sabun biasa tuh byk2..
ima beli product nih kat mane?

Riny on 9 May 2012 at 09:36 said...

alaaa..mahal nye...hik3..:P

Mummy GreenyHouse on 9 May 2012 at 10:56 said...

Wslm @FiraHamzah. baby kalau mandi mmg lebih bagus x pakai sabun, supaya natural moisturizer x hilang. Sabun ni option, lgpun byk baca good comment product moogoo ni utk eczema - lgpun all natural base. ada juga product lain utk eczema. sy pun x penah try yg lain lagi. So far (tak FAR sgt la :p), yg ni mcm sesuai je dgn anak sy. :) tp eczema tu mmg belum betul2 hilang skg ni :p
boleh check farmasi yg jual kat sini:
http://www.moogoo.my/list-of-stores/

@Riny: huk3..bg sy mmg mahal :p tiap2 bulan nak kena asing duit siap2, kalau tidak nnt x cukup nak beli..haha :D

IntaNBerliaN on 9 May 2012 at 13:01 said...

mahal jugak yer.. tp tu la, utk kebaikan anak, kita sggup berhabis duit kan..

moga awak tabah hadapi segala dugaan tu yer.. DIA tgh nak uji awk.. insyaAllah mg semua masalah tu selesai dgn cepat..

Mummy GreenyHouse on 3 June 2013 at 22:44 said...

Saya dah beralih cream natural Herbal Blend Shaklee.. Alhamdulillah, lebih serasi dan nampaknya lebih baik, in shaa Allah.

Berminat, hubungi 017-226 9327

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men