Tuesday, 22 May 2012

Segmen: Imbau kenangan saat sah jadi miliknya


As salam...
Best pulak nk mengimbau saat manis bersama yg tersayang ni.. (berbunga2 hatiku kembali)
Sambil2 join segmen (banner bwh entry ni), sambil sy layan perasaan sorang2 ea..
Bg yg tak larat nak baca sbb sy syok sendiri, harap sabar la ye..hik3.. :p


Sy belajar di UiTM Shah Alam.. Sang Arjuna juga..
Masing2 tidak sedar kewujudan masing2.. bertemu kerana kami sama2 berpersatuan Kesatria Negara (kami komander ok! garang..huhu..xde masa bercintan cintun)
Tp mmg sudah tertulis jodoh kami.. Kami hanya berkawan..
Semakin rapat.. Tp tak declare pakwa makwe pun (walaupun dalam hati masing sendiri mau tau la kan..)
Actually, abah saya tak berapa suka sy berkawan dgn lelaki..tp entah kenapa, abah bagai sudah tau dia jodohku.. abah mcm bg green lite je sy kawan dgn dia.. :) (dlm masa yg sama kalau sy kwn ngn org lain, mcm abah tak bagi je..pelik. :p)

Tp tiba2 si dia melamarku.. (dlm hati terkejut sbb kami mcm tak bercinta pun..hahah)
Hati sgt gumbira tidak terkata.. tanpa fikir panjang, terus bgtau mak abah.. (lagi la mereka terkejut - bila masa pulak anak aku ni bercinta cintun??boyfriend pun tada...)

Keluarga si dia merisik 3.8.2008...bertunang 24.8.2008..
dan teruskan majlis pernikahan pada 27.12.2008...
Wah..wah...begitu pantas masa berlalu..
Kadang kala mcm tak perasan je bila semua berlaku...
Status bertukar..dan sejak hari itu hidupku berubah..
Semakin bahagia sehingga ke hari ini..(plus, Allah anugerahkan dgn anak2 yg comel - pengikat kasih syg antara kami..)
Syukur Alhamdulillah..

Walaupun kami mcm tak bercinta sewaktu berkawan, tp rasanya officially bercinta selepas saya sah menjadi miliknya.
"Love after Marriage will Be more Awesome & full with Barakah...~♥"


Click banner bawah ni for more info bout this segment ok!cepat2...today last day, till 2pm :)

p/s: sorry la..xmo cite detail2 sgt..nnt bosan sgt baca berjela-jela (skg pun mesti korang dah bosan kan..hihi).. next time, walaupun tanpa bersegmen, kita citer lagi detail part by part ok..

9 comments on "Segmen: Imbau kenangan saat sah jadi miliknya"

izan mama mia on 22 May 2012 at 12:04 said...

tq joint...

wah cepat n lancar je kisahnya...cantik pic kawen yer...moga mahligai yg dibina...sampi syurga indah bahagianya...

Mummy GreenyHouse on 22 May 2012 at 13:03 said...

@izan mama mia: tq..hihi.. Alhamdulillah..
Amiinnn...harapnya begitu la hendaknya. :)

IntaNBerliaN on 22 May 2012 at 13:18 said...

hihii tu la kan.. parent cam tau2 je jodoh kita.. sy dulu pun pnh gak abah xbg kwn dgn lelaki tp time hubby ok je.. hihi

fieda on 22 May 2012 at 15:47 said...

semoga kalian bahagia ke akhir hayat..

Mummy GreenyHouse on 23 May 2012 at 09:35 said...

@IntaNBerliaN: Kan..kan.. :) dorg pun nk yg terbaik utk anak2.
@fieda: tq fieda..

permata biru on 23 May 2012 at 11:26 said...

dari segmen yang sama..
salam perkenalan ..

9n0L4 on 29 May 2012 at 12:34 said...

dtg BW dan follow sini dari segmen yg sama. 51. moge bahagia hingga ke syurga. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/05/segmen-imbau-kenangan-saat-sah-jadi.html

wantie on 30 May 2012 at 12:43 said...

dari segmen yanga sama

http://lovingwantie.blogspot.com/2012/05/imbau-kenangan-saat-sah-jadi-miliknya.html

C'Jai on 29 September 2012 at 07:47 said...

Hehe..Ima tau, akak pun bercinta lepas nikah tau...walau sama tempat kerja..masa bertunang bukan mcm org lain bertunang...selisih pun wat tatau je ...abah akak pun jenis tegas tak suka anak2 pompuan dia bersosial ngn bkn mahram...hehe..lucu..kan...kalau ingat2 semula...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men