Wednesday, 23 May 2012

Baby Aneesa Demam lagi...


As salam...

Anak jepun ni demam...cian die.
Mlm td badan die panas sgt.. tepek coolfever and basahkan badan die sikit2 bg sejuk.
Before tido malam td dah bg ubat..tp mcm biasa la, byk yg diluahkan je, telan tak seberapa..

Pagi2 buta budak kecik ni dah celik mata..tidur dia pun mmg tak lena..
Jd, mami pun haruslah celik mata sekali layan die.
Bawak die main2 kat hall (sbb xmo kacau kakak die tdo kat dlm..)
Kejap gelak, kejap merengek.. badan die tak sedap agaknya.

Kesian die..
Start from the day yg baby Aneesa meragam tu, badan die mmg suam2 je..
Tp mlm td suhu tinggi sikit.. 38.5..
Turun naik panasnya.
Pagi2 before 6am dah mandikan supaya tak panas sgt (plus, pagi2 die dah poopoo..mami pun tak mandi lagi..huhu :p)

Nampaknya pagi td lepas mandi, suhu dah turun..jd sy takde la ambil cuti sbb ade keje perlu disettlekan (cuti pun dah tinggal sikit sgt...)
Tp pesan kat nursery, kalau die panas balik perlulah bgtau cepat2 (risau juga ni...anak lagi penting dari keje..)
Dah mesej teacher kat taska jugak..minta diorang update.

Org ckp demam nak membesar kot.. Gigi pun dah nampak kecit je. (x dpt nk snap pic gigi die lagi, nk bg tengok pun bukan main susah.. :p)

"Sabar ye syg... nnt mummy balik cepat2 ambil syg ye.." (mmg selalu balik cepat pun..hihi. tak sanggup nk balik lambat n ambil kids lambat..)
Si comel anak jepun mami dedi! - semua nk gigit masuk mulot..~ (-_-)'

p/s: baby nk tumbuh gigi ni akan demam banyak kali tak? setiap bijik gigi die nk tumbuh demam ke, atau demam 1st time nk tumbuh je? (xde pengalaman sbb masa anak 1st tumbuh gigi xde demam pun...)



 Banner

10 comments on "Baby Aneesa Demam lagi..."

izan mama mia on 23 May 2012 at 10:06 said...

mmg riso anak demam..mcm sekarang...mia dmm mama tak lena tido...moga si kiut anak jepon tu akan cepat kebah dmm yer

Mummy GreenyHouse on 23 May 2012 at 10:21 said...

tq mama mia, harap mia pun cepat baik demam ye. mmg risau kita bila anak x sihat..ye la,die kecik lagi xtau pape. kita yg besar kalau demam pun semua tak kena.. :p

IntaNBerliaN on 23 May 2012 at 14:07 said...

oklah kaludh kurg sikit.. mmg kita ibu2 ni susah hati bila ank2 sakit..

fieda on 23 May 2012 at 15:57 said...

anak demam mmg 10 kali mak yg susah hati..kalau boleh nk ambik jer demam tu biar kita yg tanggung..

Mummy GreenyHouse on 23 May 2012 at 16:10 said...

@IntaNBerliaN: x sanggup tgk die merengek2, mesti bdn die x sedap sgt..
@fieda: ha'ah...rasa mcm biar la kita yg amek sakit die.

aTy _faRed~ on 23 May 2012 at 22:15 said...

adeeeyyy..part baby demam ni la paling buat saye risau..macamane nak hadapinyer nanti..hurrmm...hope baby Aneesa cepat sembuh..aminn...

Mummy GreenyHouse on 24 May 2012 at 08:55 said...

@aTy _faRed~ : tq aty, amiin..xpe jgn risau. ibu2 ni hati kuat, mesti aty pun boleh hadapi apa2 pun dugaan jd ibu ni nnt.. (tp harap2 baby aty jgn la demam2 ni..ssh hati kita tgk kalau baby kecik2 demam..cian die)

lizafaliza on 24 May 2012 at 23:46 said...

ala tomey2 nya dia..tembam n gebu..hehe

armouris on 25 May 2012 at 17:44 said...

terjumpa info ni, pasal demam…. sharing is caring :) - Cara Redakan Panas Demam Dengan Mudah

Mummy GreenyHouse on 29 May 2012 at 18:01 said...

@lizafaliza : hihi..skg ni pun aneesa dah susut badan die.. baby shamil awak pun bam2 juga..tgk tangan die yg ketak2 tu, rasa mcm nk geget! :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men