Wednesday, 2 May 2012

Baby Aneesa at 8 months++


As salam...

Today baby Aneesa dah 8 months and half, tp baru nak update.. :p
Aneesa dah tak nak duduk dlm walker sangat. Maybe sbb tak dapat nak explore dlm rumah lebih tang celah2 (ye la, guna walker asyik sangkut je..umah pun x bape nak luas lagi kan..sabar ye..~☺)
Dah start nak panjat2..yg ni memang risau. Percubaan berani je budak kecit ni konon2 nak berdiri. Tak boleh lepa..takut gedebuk je!
Lagi, Aneesa pantang tak boleh tengok mummy, asyik nak berkepit je. Tgh main2 sendiri, nampak je mami lalu, terus nangis nak dukung!
Nangis suka dibuat-buat..takde air mata pun.huhu...
Ape lagi ea...? Tu la, lama sangat tak update, dah lupa ape nak updatekan..ish3.. :p

Lately, daddy dengar Aneesa sebut Mummy.. yeke?hik.. :)
Tu pun..masa die sebut sambil nangis.. "Maaa.....miii...."
Yup, I heard some words came out from her mouth.. (^_^)
Usually, she's copying the word from us..hihii..good girl..

Now, she not really bam bam..
Macam dah susut badannyer..maybe nak ringankan badan and she is active lately..Tak boleh duduk diam.
 7.9 kilo at 8 months..ok la ni, yg penting perlu sihat selalu..~ :)

Oh ya... Aneesa have a new hair cut on her 8months!
Rambut depan dah potong..sebab getah rambut asyik hilang je.so, takdak lagi pokok kelapa atas kepala at the moment...~
Tp mummy potong senget2..sori yer! :p
Si comel kesayangan mummy and daddy!
 Below pic - before cut hair, panjang kan? xpenah potong sejak lahir, just pernah trim2 tepi kat telinga je..
Selera makan semakin baik :)

So far, Aneesa could understand well..
When mami or dedi said.. "No"...she not doing it.
But, sometimes die try buat lagi?
"Amboiiiii......."
Terus cemik2 muka die, cry and wanna hug...huhu..cian die..tp takpe, she will learn yg itu memang betul2 tak boleh buat la kan..
Daddy pun suka sakat die...tetiba je kena "Ammboiii..." huh, nangis lagi..cian baby Aneesa! :p
(kadang2 Aleesya pun ikut nangis - sedih agaknye adik die kena marah..hihi)

Ok, nnt update lagi ttg Aneesa :)

4 comments on "Baby Aneesa at 8 months++"

aTy _faRed~ on 2 May 2012 at 14:55 said...

comel dan cerdik...:)

Mummy GreenyHouse on 2 May 2012 at 16:31 said...

huhu...tq. Nnt aty pun mesti kagum tgk baby boy aty tu membesar dgn bijak! :) Update lagi byk2 ye..suka baca blog aty..~♥

IntaNBerliaN on 6 May 2012 at 18:29 said...

bestlh.. dh pndai sebut mami.. seronok je kita dgr kn.. :-)

Mummy GreenyHouse on 7 May 2012 at 14:52 said...

hahah..dgn sebut nenen...tu je la :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men