Tuesday, 19 June 2012

Aleesya and the cockroaches...


As salam...

Ada beberapa kartun kat tv kalau Aleesya tengok jadi macam kat gambar bawah ni..

Khusyuk Aleesya.. memang time macam ni kalau kite cakap dengan die, macam layan tak layan la..
Sekarang ni engok cerita ape?
Oggy and cockroaches!
Kartun ni antara top 10 kartun kegemaran Mummy!hahah..
daddy tergelak mula-mula bila Aleesya tengok kartun ni saya tau nak nyanyi lagu intro die..hihi :p
Saya memang suka layan kartun..tapi tak semua kartun.
Best tau toons ni..
Tengok la pic Aleesya tu. Die pun layan..
Sekarang, daddy pun layan kartun ni..hahah.. (kadang-kadang, daddy yang tergelak besar lebih kan..hihi :p)
 
Aleesya sampai taknak pegi skool sebab nak tengok cerita ni..
Kitorang siap-siap download cerita ni, sebab kartoon kat tv tak tentu masa kan.
Dan Aleesya kadang-kadang bila sampai angin kus-kus die.. nak tengok sangat, time tu jugak die mengamuk..
Alahai Aleesya..suka sangat tengok kartun ye..
Ikut sapa la ni.. (ikut mummy la.. :p)
 Kartun baru..coming soon!... "Aleesya and the Cockroaches" :p

18 comments on "Aleesya and the cockroaches..."

Riny on 19 June 2012 at 16:40 said...

mane tumpahnye kuah kalau x kenasi..hi3

izan mama mia on 19 June 2012 at 17:08 said...

sejak ada anak asyik layan katun jer..kita yer sampai fikir pun dah jadi katon..hahah

wantie on 19 June 2012 at 17:12 said...

saya memang suka kartoon ni. seronok layan kartoon ni ngan Amirul. kami dua beranak pun leh ketawa berbahak bahak.

Ummi Iman on 19 June 2012 at 17:53 said...

Kartun ni mmg nakal dan kelakar. Kdg2 layan juga. Iman pun suka kartun. Ayah dia ajar. Ummi ni straight sikit ;) ayah dia ckp alah budak2 bukan kartun ganas2 pun. Ummi dia risaulah dia nk tgk kartun je tak nak belajar ;) iman suka bola kg, upin ipin. Byk dah koleksi. Go deigo, dora. Semua tv9 lah. Astro takde ;) tak sempat nk layan.

Wanieys on 19 June 2012 at 18:49 said...

jgn kata alesya wani pun kdg2 layan gak cartoon tu hahha....suka tengok cartoon tu sejak teman qalief la tgk hihihi

IntaNBerliaN on 19 June 2012 at 21:43 said...

patutlah.. upenya mama dia pun minat... hihi

*azni* on 20 June 2012 at 08:39 said...

siap ada top 10 kartun feveret lg tu..hehe..

Mummy GreenyHouse on 20 June 2012 at 08:57 said...

@Riny : haha..tu la, tumpah bab2 mcm ni xpe lagi..jgn la tertumpah perangai2 sy yg tak baik pulak..hihi :p
@izan mama mia : kan..kan.. xpe, rilease tention sekali skala..
@wantie: best layan citer dgn anak2 ni..kalau kite tgk drama ke, tak dapat nak layan sama2 pula.. :p
@Ummi Iman: kat tv biasa pun dah byk sgt kartun. Ada astro pun kadang mcm mmbazir sbb tak tgk sgt pun..~
@Wanieys :mula2 teman je anak2..tp bila xde citer lain yg berkenan, kartun jugak kite tgk..haha :D
@IntaNBeliaN: hihi..terkenan agaknye. :P

Mummy GreenyHouse on 20 June 2012 at 09:19 said...

@*azni*: rasanya lebih dari 10 kot..tp kalau letak top 20 mcm byk sgt.letak top 10 mcm sedap sikit dengar..hahah.. :p

lynn kamarul on 20 June 2012 at 10:04 said...

kartun ni super best. lipas2 nakal yang tak boleh blah

C'Jai on 20 June 2012 at 10:28 said...

jangan kata Aleesya, c'jai pun ralit..

Kesuma Angsana on 20 June 2012 at 10:31 said...

insyaAllah akn join klu free

Ummu Muhammad on 20 June 2012 at 11:45 said...

senanglah mummy masak gini..aleesya bukan main khusyuk tawadduk lagi tuh..

p/s: chinese look lah awak aleesya! ;)

aTy _faRed~ on 20 June 2012 at 11:51 said...

hahaha..saye ngan hasben pon suker layan cerite ni..saye layan dari bujang lagi..ni dah kawen pon layan sekali..heheh

Mummy GreenyHouse on 20 June 2012 at 14:00 said...

@lynn kamarul : lipas2 ni je kita setia tgk, yg lipas sebenar, kita larriiii! hahah :p
@C'Jai : hihi..tu la, sekali tgk tentu nak lagi.. :p
@Kesuma Angsana : Join GA enrty lepas ni ke, join tgk citer katun ni? :p
@Ummu Muhammad: Aleesya mmg dah khusyuk.. tp utk masak, adik aleesya (aneesa) la pulak tak bape nak khusyuk tgk kartun..melekat je berdukung.
@aTy_faRed~ : haha...citer ni mmg dari dulu dah ade kan..masa muda remaja sy pun layan citer ni kat tv3 rasanya.. tu yg jd list top 10 kartun tu.. :p

fieda on 20 June 2012 at 23:19 said...

kak fieda mmg dari dulu minat cite ni masa kat ntv7 dulu..dan2 mamanya lah yg perkenalkan kat anak2..hihi..sama la kita...skrg maira pun minat cite ni..dia kata cite lipas..

anisalya on 22 June 2012 at 04:04 said...

sama la. anak2 suka layan kartun ni.

Mummy GreenyHouse on 22 June 2012 at 10:50 said...

@kak fieda: siap promote kat anak2 suh tgk cite ni kan..hik3.. :p
@anisalya: anak2 suka, mak bapak gumbira juga.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men