Thursday, 7 June 2012

Aleesya love to draw


As salam...

Kalau pergi shopping, mesti Aleesya nak bayar sendiri..
If tak bagi, mengamuk la die..
 She bought a whiteboard.. offer other toys, tak mau dah..
So, this is better. Coz Aleesya love to draw! Err...conteng-conteng lebih tepat kot.. :p 
Aleesya pun memang suka menconteng.
Tak sempat nak gantung kat wall..
Tengok la Aleesya lukis ape..
"This is kite mummy!" 
Kite? tak mcm layang-layang pun?hihi..boleh la tu kan. korang ade nampak tak tali layang-layang tu?
Aleesya pantang nampak pen/ pensil/ colour/ marker. Then, bila jumpa pen, nak minta kertas.
"Mummy, whrere is book? Aleesya want paper la.."
Aleesya memang tak menconteng kat dinding. 
Sebab banyak kali mummy daddy warning.
"Colours on the book only ok? don't colours on the wall...if not......'teeet'.."
'teet'? apekah? kitorang sediakan rotan dah kat rumah..tapi guna untuk gertak je kalau nakal sangat.
Saya memang tak berani nak merotan-rotan ni.. :p

Doodle by Aleesya and mummy..
Time ni sibuk suruh mummy lukis utk die.. 
Ni time daddy marking exam paper..Nampak daddy pakai pen untuk mark exam..die pun nak join.. :p

p/s: wajib ajak Aleesya time daddy bayar parking ticket kat shopping tu. Kalau tak ajak Aleesya, mengamuk sakan la die..Paling suka masukkan duit/ tiket dalam mesin tu.

 Banner

12 comments on "Aleesya love to draw"

Wanieys on 7 June 2012 at 11:14 said...

aleesya gud girl..suka melukis yer...hihiii

Anje a.k.a Mama_Balqis on 7 June 2012 at 12:02 said...

kalo balqis suka mewarna, ntah berapa kali beli pencil warna untuk dia, kalo melukis, dok asyik lukis love + orang lidi je...ahak...imaginasi kanak2

Mummy GreenyHouse on 7 June 2012 at 12:17 said...

@Wanieys : Belum pandai melukis betul2 lagi..conteng2 je. :p

Mummy GreenyHouse on 7 June 2012 at 12:40 said...

@Anje a.k.a Mama_Balqis : hahah..pandai balqis lukis org lidi..mama ajar ea?huu.. imiginasi anak2 tinggi kan..kadang2 tak tau mana dorang dapat idea tu.

Ummi Iman on 7 June 2012 at 14:35 said...

Baiknya dia.. Kalau iman conteng tangan baju. Bukan conteng tp terconteng ;) dinding pun nak conteng bila tgk org lain buat. Setakat ni beli yg magnetik board tu je..

Baguslah minat dgn buku. Mesti pandai bila sekolah nanti. Iman pun suka buku. Harap pandai juga nanti ;)

wantie on 7 June 2012 at 15:49 said...

good girl. harap harap aleesya kat penang ni pun akan rajin menulis & melukis . hehehe..

biar le dia melatih jari jamari dia tu. nanti boleh jadi expert.

Tengku Puteri on 8 June 2012 at 14:04 said...

nanti aleesya besar boleh buat blog penuh doodle...hee

Sally Yatiey on 8 June 2012 at 16:20 said...

Bagusnya aleesya :D hee

Mummy GreenyHouse on 8 June 2012 at 16:52 said...

@Ummi Iman : magnetic board selamat la sikit, xde la terconteng kan.. :p hrp anak2 kita minat buku sampai ke besar :)
@wantie : ha'ah..nnt Aleesya penang tu besar sikit, pun melatih tangan la nampaknya kan.. :)
@Tengku Puteri : huhu..boleh buat doodle blog mcm
blog Istana Cinta kan.. :p
@Sally Yatiey : bagus2.. syukur dpt anak mcm ni.. :)

IntaNBerliaN on 11 June 2012 at 10:07 said...

bagus.. pandai!!

sm mc alisha gak.. dia pun sk menconteng.. bila dpt buku & dpt pen.. bermulalah xtvt dia.. hihii

IntaNBerliaN on 12 June 2012 at 09:25 said...

singgah sini sambil klik2 jugak :-)

Che Rosliza Che mat on 12 June 2012 at 16:01 said...

anak saya yg sulong suka melukis jugak hihihi....kadang2 tak tahu apa yg dia lukis....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men