Saturday, 9 June 2012

Zoo Negara


As salam...

Last Sunday, 3rd June we went to Zoo Negara..
(aisehh..dah nak masuk weekend baru pun masih story last weekend punya..haha.. :p Sorry..tak sempat nak update before this, coz pixca asik tertinggal bila nak upload..huuu~)

Selagi kitorang tak pergi, selagi tu Aleesya sebut-sebut je nak pergi zoo.
Aleesya memang suka tengok animals dari kecik lagi.. (maybe sebab masa kecik dalam perut lagi terpengaruh dengan daddy yang asyik tengok Discovery Channel & Animal Planet.. :p)
Memang excited la Aleesya..
Dulu pernah bawa Aleesya pergi Zoo Melaka, tapi tak banyak sangat haiwan. Lion pun tak de.. :(
Kat Zoo Negara kalau takde Lion, tak tau nak kate ape la kan..
Ok, layannnn pixca je la..
Let the pixca tell the story..~ (^_^)
Lion! "ape tengok-tengok?? ngap kang!" :p

Posing...harus la kan. Tak dapat la nak posing betul2 seblah haiwan idaman hati (lion)..kite nak snap pixca die, die pulak ngap kite nanti.. :p
Daddy pulak posing2.. :)

Tiger main kejar-kejar..comel je macam kucing main-main tu.. :p

Cakar-cakar..macam kucing kan? bIg cat!


Tapir..Khusyuk Aleesya tengok. Sebab kat rumah tengok gambar je..
Aleesya takmo pegi tempat lain..minat sangat dengan tapir.. adoiyai.. (-_-)~

Big hypO!

Aleesya naik hypo..replica je. yg betoi2 tak boleh lah..
 
 
 
 
Pandai ok! Duit RM10 burung ni amek.. :p
Pixca daddy dgn burung ni tak dapat nak snap sbb kelam kabut.. :(







Eagle



 Penguins of Madagascar..eh, of Malaysia!

Sealion Show!
 
 Sealion "clap..clap..clap!"


The last snap before going back..~

Banyak pixca tak sempat ambil. Dok terangkan kat Aleesya name of the animals.. :p
Korang jangan la ingat ade haiwan ni je.. banyak lagi ye.. 

p/s: ade pelancong omputeh datang zoo ni..kejap je dorang kat dalam.. mesti dalam hati dorang kate zoo kat Malaysia ni tak cukup canggih kan..hik3.. takpe, bersyukur la apa yang ada..daripada takde kan. :p


 Banner

11 comments on "Zoo Negara"

izan mama mia on 9 June 2012 at 11:13 said...

tak sempat masuk zoo lagi...sbb masa last pergi dh nak tutup...mia pun suka tgk haiwan terutama gajah...tapi saya tak suka...nnt biar papa pergi bawa mia...mama rasanya mmg tak boleh duduk lama kalau masuk...huhuhuhu..

wantie on 9 June 2012 at 15:11 said...

sejak ada Aleesya ni belum lagi saya jenjalan nengok binatang.

tunggu dia 1 year + baru nak pergi ar.

Best pulak tengok korang bermesraan dengan binatang tu.

adyna on 9 June 2012 at 17:30 said...

akak last g zoo negara masa darjah 6 thn 1993.. hehehe binatang pun ckit je masa tu

Wanieys on 9 June 2012 at 19:21 said...

da lama x jejak kaki kat zoo negara...last p ms sekolah kot hihi..lama beno kan

IntaNBerliaN on 11 June 2012 at 10:06 said...

sy xpnh lg bwk alisha g zoo.. tp tingin nak bwk.. lgpun alisha mmg sgt2 sk dgn binatang2 ni.. hihii

ooo br dapat tgk muka awk :-)

Mummy GreenyHouse on 11 June 2012 at 10:12 said...

@izan mama mia : budak2 suka la...kitorg pun tak lama.naik tren die je sbb tak larat la nak jalan saje~ :p
@wantie : ha'ah..nak besar sikit nnt mesti die syok..sambil2 die belajar kenal2 animal.. :)
@adyna : rasanya sama je kot dulu n sekarang..sbb my hubby said sama je masa die pegi kecik2 dulu..sy mmg first time gi zoo negara.. :p
@Wanieys : ok la tu penah gi zoo..sy baru first time..dah tua2 baru dapat gi zoo..kih3.. :p

fieda on 11 June 2012 at 14:28 said...

aritu kak fieda gi letih berjalan tp seronok..cuma tak seronok binatang mcm dah tua2..ahaks..

Mummy GreenyHouse on 11 June 2012 at 14:50 said...

@fieda : hihi..nampak sgt xde banyak yg berubah kat zoo kan..sampai tua2 haiwan2 kat sana.. :p ape yg paling tua?burung kakak tua dari baby tetap tua nama die.

Che Rosliza Che mat on 12 June 2012 at 16:00 said...

dah lama tak masuk zoo negara...last pegi anak kedua......

lynn kamarul on 15 June 2012 at 07:32 said...

bestnyer.....

Mummy GreenyHouse on 18 June 2012 at 21:42 said...

@Che Rosliza Che Mat : hmm..xde byk sgt yg berubah katanya..tp ok je.mengisi masa dgn family..~ :)
@lynn kamarul : pegi mana2 pun best kalau spend masa dgn family.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men