Thursday, 14 June 2012

Emergency Leave keranamu Aneesa...


As salam...

Today is second day mummy EL.
Aneesa demam lagi.. Demam nak membesar..
Tapi saya tetap risau.. suhu tinggi, naik turun juga..
Malam-malam meragam.. Awal pagi tadi pukul 4.30 am, Aneesa menangis meraung-raung.
Badan panas sangat, terkejut-kejut badan dia.. :(
My hubby pun terus buka baju Aneesa and letak air sejuk kat badan and kepala..
Bila suhu dah turun sikit, takda terkejut-kejut dah.

24 jam nak melekat je..tak boleh letak langsung... (tak sempat nak bw juga..hihi)
Semalam Aleesya go to school, takde la saya kelam kabut sangat.
Hari ni, Aleesya stay rumah je.. Sambil-sambil layan Aleesya tengok Mickey Mouse Clubhouse kat Youtube, saya pun jengah-jengah la blog..bw mana yang sempat..tu pun tak sempat tinggal komen.. (nanti saya bw lagi ye..)

 
Buat semua kerja pun guna 1 tangan je.. sebab Aneesa nak berdukung sentiasa (ni pun die tgh mengempeng je, taip entry 1 tangan.. :p)

Ok..nanti senang sambung lagi k. Bila kids dah tido nanti, rushing buat semua benda pula..


 Banner

15 comments on "Emergency Leave keranamu Aneesa..."

Wanieys on 14 June 2012 at 12:39 said...

sian alesya...semoga cpt sembuh...anak2 klu xsedap badan mmg kesian sgt2

adyna on 14 June 2012 at 12:49 said...

ala ciannyer dak tomey nie demam..auntie doakan semoga cepat sembuh yer :)

wantie on 14 June 2012 at 13:09 said...

memang pun bila anak kecil demam. dorang melekat je kat kita. tak nak berenggang. part tu la wat kita rasa kesian benor dorang tu kan..

fieda on 14 June 2012 at 13:43 said...

anak kalau tak sihat mmg tak sng duduk la kita dibuatnya kan ima..maira ni pun siang ok jer...asal mlm jer mula lah demam..

Sally Yatiey on 14 June 2012 at 14:03 said...

Comelnya Aneesa :) hee. Semoga dia cepat sembuh sepenuhnya.

*azni* on 14 June 2012 at 15:14 said...

semoga cepat sembuh aneesa..salam kenal dr sy..

Ummi Iman on 14 June 2012 at 15:46 said...

Moga cepat sembuh ya aleesya. Risaukan kalau anak tak sihat. Basahkan ketiak dan letak kain basah di dahi.. Insyaallah cepatlah baik.

sueshe on 14 June 2012 at 15:49 said...

biasala 2 dear..samela ngn aina klu xsihat mesti nk melekat je..

IntaNBerliaN on 14 June 2012 at 17:45 said...

sian aleesya.. bila ank2 demam, kita pun susah hati kan.. tgk dorg pun lemah je..

moga aleesya cpt sembuh...

Mummy GreenyHouse on 14 June 2012 at 18:26 said...

@Wanieys : ha'ah..risau..
@adyna : tq.. :)
@wantie : betul tu..bila tinggal die merengggek2..kesian sungguh.
@fieda : Oo..maira pun demam mlm2 ye?dah lama tak demam maira, kak fieda? dulu Aleesya selalu mcm tu.moga maira pun cepat sembuh ye..
@Sally : tq.. :)
@*azni* : tq..slm kenal juga..
@Ummi Iman : Aneesa demam..kakak Aleesya sihat.. mmg selalu basahkan.tak pakai baju 24jm sbb nk basahkn selalu..kalau x, kejap je suhu naik tinggi.
@sueshe : ha'ah..skg budak2 selalu demam..risau suhu tinggi sgt je..takut effect yg lain2..
@IntanBeliaN : Kali ni adik (Aneesa)yg selalu demam.. Kakak Aleesya dah takde demam2 lg dah..risau anak2 demam suhu tinggi2.

izan mama mia on 14 June 2012 at 22:23 said...

cam tulah gayanya ima...kita kalau anak tak sihat, kita sekali jg tunggang langgang tapi dmm panas jgn buat main..sll kena pantau suhunya..mg cpt kebah

lynn kamarul on 15 June 2012 at 07:31 said...

get well dear aneesa. ape pun aunty suka tgk aneesa yg sgt cumil ni =) cepat sembuh k syg

Mummy GreenyHouse on 18 June 2012 at 11:46 said...

@izan mama mia : kanak2 demam mmg bahaya kalau suhunya tinggi.boleh effect lain kan..tq mama mia..
@lynn kamarul : hee..dah tak comel sgt.ramai kata muka die dah susut..nampak slim je. tq mama lynn.. :)

aTy _faRed~ on 20 June 2012 at 11:59 said...

saye risau biler nak kene EL kalau anak tetibe demam ker sakit ker..mesti bos tarik muker..hurrmm..tapi nak buat macamane kan..redho jer ar..so far masih belum lagi..tapi pernah terpikir..mintak anak dijauhkan dari sakit demam semua..aminnn

Mummy GreenyHouse on 20 June 2012 at 13:45 said...

@aTy_faRed~ : tu la..kalau jaga sendiri depan mata, tak payah nak EL ni.. kesihatan anak2 pun lebih terjamin.Jom jaga anak sendiri...~ huuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men