Saturday, 16 June 2012

Nak beli shoes Daddy, terbeli shoes Aleesya..


As salam...

That day we all straight away to Jusco after back from work and fetch our kids at nursery..
The main reason is to buy my hubby's shoes.

So, saya memang dah lama berniat nak belikan kasut baru la..
Pernah gi cari kasut kat Parkson time Mad shoes offer tu. Tapi takde rezeki nak dapat kasut daddy kat situ.
Warna yang berkenan takde, warna yang ada takde saiz pulak..alahai.. tak merasa nak pakai kasut bonia..hik3.. :p

Time pegi Jusco, tengok la segala kasut yang ade..
(Mami pun tumpang tengok kasut kot2 ade yg berkenan..)
Pun kisah yang sama kisah takde rezeki nak beli kasut daddy..takde saiz yang sesuai..
Yang ada pun sebelah dah jadi display.. tak best la bila pakai. Seblah kiri longgar (bape ramai org dah cuba2 pakai sbb display), kanan ketat coz dlm kotak..
Jadi tak beli..

Rehat solat maghrib.. sementara tunggu turn my hubby solat,
saya masuk la kedai bata.. (konon2 nak tgk kasut2 utk mami lagi..hahah :p)
Aleesya n Aneesa with me..
Ternampak 1 kasut kiut sangat..
Tunjuk Aleesya.. Excited die nak cuba.
Aleesya sangat suka..saya pun suka.
Bila minta Aleesya buka balik shoes tu, takmo..
Untuk pengetahuan, sejak Aleesya dah pandai jalan, tak pernah dapat kasut..
selalu belikan sandle je. Ala..yang crocs tu, tapi bukan original pun.. (kesian anakku.. raya pun pakai sandle crocks jugak..)
Memang teringin nak belikan Aleesya yang jenis-jenis kasut bertutup ni, nampak la girl2 sikit kan
Tapi bila try, Aleesya kata sakit kat kaki kat belakang tu..
Die tak biasa.. SO, kali ni tanya die sakit tak..die kate tak!
So, ape lagi..bila daddy datang je, mami propose la supaya kasut itu dibeli..
(Opps..daddy taktau mami n kids dlm bata..melilau daddy cari kitorang.. soriii...~ :p)
 So, inilah kasutnya..
Takde la kiut sangat kan.. brand pun bubble gummers kat bata je.
Tapi bagi kitorang sangat gembira dapat belikan jugak kasut yang sesuai and selesa untuk anakku ini.. :)
Tak habis-habis "look...new shoes la!"
Excited, bila balik, sibuk nak pakai kasut kat dalam rumah..
Daddy dah bersihkan tapak kasut tu. Beberapa hari ni, balik jw bersihkan tapak die sebab dalam rumah Aleesya nak pakai kasut BARUnya... :)

p/s: Aneesa masih demam hari ni.. bawa juga pergi klinik ambil antibiotik..
kalau dlm 2 hari lagi tak baik jugak, kena bawak klinik lagi.. Cepat sembuh ye syg..mami dedi risau la.. kesian tgk Aneesa layu tak bermaya je.. :(


 Banner

10 comments on "Nak beli shoes Daddy, terbeli shoes Aleesya.."

Ummu Muhammad on 16 June 2012 at 06:45 said...

o aleesya..sendal makcik pun dah teruk sgt nk dipakai..nk beli kat jusco jauh sgt..nak cari cap crocodile heheh

wantie on 16 June 2012 at 10:42 said...

cantiknya kasut tu. ish.. tak sabar nak tunggu my princes besar nak gak kasi pakai kasut yang lawo lawo cenggitu

Sally Yatiey on 16 June 2012 at 12:19 said...

Cantiknya new shoes Aleesya. hehe :D
Comel! ^_^

Ummi Iman on 16 June 2012 at 15:09 said...

Biasalah tu, org lain nk beli.. org lain terbeli ;) cute kasut aleesya tu. Kami kalau beli pun yg penting selesa. Get well soon aneesa

IntaNBerliaN on 18 June 2012 at 10:22 said...

wah... seriuslah ima.. mmg cantik sgt2 kasut tuh!!... sy pun berkenan.. hihii...


sama mcm alisha la.. dia pun xda kasut.. sandle crocs yg tipu tu adalah... hihii... time raya nantilah kot baru belikan dia kasut... tapi comellah kasut aleesya ni.. :-)

btw, hari ni aneesa masih demam ke..? harap2 dahs sembuh...

Wanieys on 18 June 2012 at 12:18 said...

wah best la aleesya dpt kasut baru hihi

*azni* on 18 June 2012 at 20:18 said...

cantekk..mmg seswai la dgn anak dara tu..munge2..hehe..

Mummy GreenyHouse on 18 June 2012 at 21:35 said...

@Ummu Muhammad : kita yg dewasa ni kalau boleh pakai kasut sampai lunyai kan..sbb saiz kasut x berubah dah..kanak2 ni berlambak kasut die, kejap2 kena beli sbb kejap je tak muat dah.. :p
@Wantie : kat bata byk jugak kasut utk budak2 kecik..kalau aleesya penang tu dah boleh jalan, xpayah pakai yg prewalker tu lagi.. :)
@Sally : cantik kan..sweet je.~♥

Mummy GreenyHouse on 18 June 2012 at 21:40 said...

@Ummi Iman : Dah jumpa yg die selesa, mmg terus beli je.takut nanti time nak cari, time tu takde dah..
@IntaNBeliaN : Berkenan kan! if ade saiz org dewasa, silap2 beli sedondon kasut sama dgn Aleesya. :p
Alhamdulillah..Aneesa dah baik dah, cuma batuk je tinggal.selera mkn langsung takde, sakit tekak agaknye..
@Wanieys : Aleesya mmg kerap dapat yg baru saje..adiknya yg selau dpt 2nd hand dari Aleesya..haha :p
@*azni* :cantik, sesuai, selesa..mummy pun suka..~ :)

Mama Gee on 19 June 2012 at 07:52 said...

comelnya kasut dia...berbunga2.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men