Sunday, 4 November 2012

Saya nak berhijrah..+ GA TIBA-TIBA


As salam...

Actually malas nak buat dua entry.. So, saya gabung je la entry kali ni dua sekali..hihi.

#Saya nak berhijrah...~ :)
Sekarang ni, memang tengah sibuk dalam persiapan kami sekeluarga akan berpindah dari Shah Alam ke Melaka. Yer..pindah rumah. Banyak perancangan yang belum selesai lagi. Cuba untuk buat satu2 agar takde yang termissed. Hampir 4 tahun kami duduk di sini. Banyak sungguh kenangan..Sedih pun ada nak pindah. Tapi, demi kebaikan..insyaAllah. Untuk masa depan.. Kenapa kami berpindah? Panjang ceritanya.. Di lain enrty pasti saya akan ceritakan.
Rumah di Shah Alam ni? InsyaAllah, buat masa ni, perancangan nak dijadikan Homestay. Bermula pada hujung November 2012 ni. Jadi, kalau ade sesiapa nak guna homestay, boleh la contact saya..gerenti puas hati sebab rumah ni memang lengkap segala lah.. Then, dekat dengan kedai2, medan selera, UiTM Shah Alam, pengangkutan awam mudah (bas/teksi), Giant. Takpe..ni cerita kemudian, siap gambar lagik.. Tapi kot2 ade yang urgent nak guna homestay utk konvokesyen UiTM bulan ni kan, boleh deal..hikhik..

Ok, bila nak pindah...mesti lah rumah perlu di'clear'kan kan..time kemas2 ni la ade jumpe segala..~
Banyak benda nak let go.. Ade yg tak pakai lagi pun..
First time saya buat GA dulu, antara hadiahnya ialah SHAWL? Then, saya bagitau yang masih ade shawl baru belum dijumpai kan? Sekarang dah jumpa.. :) dan memang niat nak bagi je kat korang sebab memang saya tak pakai..

Jadi...nak panas enjin GA-GA ni, maka...

#GA TIBA-TIBA...~
Hah! jadilah GA TIBA-TIBA ni.. Senang je.. Tak payah susah2 nak buat entry bagai.. Ape yang korang perlu buat:
1) Like page saya, Zaimah Bakar (Official) - yup, ni page biz saya...tapi, ada juga info2 lain saya update..mana tau ade info yang tibe2 anda perlukan ade pulak saya share kat situ kan. :) Feel free to LIKE..Klik 'Like' kat widget box kanan atas mcm dlm pic bawah ni pun boleh.. :p
2) Just tinggalkan komen kat entry ni, dengan nama FB korang yg like tu. Nanti saya check.. :)

Dah..tu je. Senang kan? Harap ade la yg sudi join.. Total ade 4 Shawl. So, kalau ade 1 komen je, sorang tu konfem dapat lah.. :) Tapi, kalau yang join lebih dari 10 orang, saya akan tambah lagi 3 hadiah misteri..(tak sure lagi.. tapi nanti kemas2 rumah mesti jumpa barang baru lagi..~confirm! :p) Pemenang saya pick guna ramdom no.

Ehh..lupa. GA ni saya open kejap je.
4/11/2012...tamat tepat jam 12 malam..
Then, pagi Isnin, 5/11 saya inform pemenang...
Pastu, pemenang sila update delivery details before 12 tengahari, 5/11/2012 (Isnin)
If sempat, isnin jugak sy pos barang..sebab Isnin saya nak pegi pos ofis nak pos barang, jadi pos sekali hadiah GA. :)

Memang semua tiba2 kan?hihi..
Jika GA ni tak mendapat sambutan langsung, saya akan forward hadiah tu untuk GA akan datang..

Sekian, wassalam..


12 comments on "Saya nak berhijrah..+ GA TIBA-TIBA"

adyna on 4 November 2012 at 05:27 said...

akak mencuba nasib..

dah like kt fb

fb: Noor Adina

harap2 dapat shawl..

selamat berpindah ima

#ciksuzlin on 4 November 2012 at 06:00 said...

Join!

Link FB: /ciksuzlin

saye pika on 4 November 2012 at 08:58 said...

assalamualaikum
dah like kt fb
fb id:nurul noor

Salina on 4 November 2012 at 09:02 said...

wah senangnya :D

izan mama mia on 4 November 2012 at 10:47 said...

err..napa nak pindah pula yaa..jauh pulak tuu...harap semuanya berjalan dgn lancar yew...

id fb; izan hussain mia

XxFaraizatii2NdxX on 4 November 2012 at 12:56 said...

cuba nasib :)

fb ; farraizzaTy

Wanieys a.k.a IbuQalief on 5 November 2012 at 00:19 said...

ala lewat bapa minit ja ni aci x..hehe..wani dh like

fb id..wanieys qalief

adyna on 5 November 2012 at 05:48 said...

ima akak menang ke nie?? :) heheh perasan pulak

IntaNBerliaN on 5 November 2012 at 10:09 said...

aik, komen sy n liked sy xjd ek smlm... alamakkk....

Kesuma Angsana on 5 November 2012 at 13:58 said...

x sempat join ari tu

C'Jai on 5 November 2012 at 16:07 said...

Terlepas GA tiba2....♡♡♡♡

Takpe Ima..kadang2 penghijrahan itu perlu untuk perubahan yg lebih baik...akak dah lalui saat2 mcm ni..... insyaAllah...semoga kebaikan itu akan lebih diperolehi di tempat baru....nabi Muhammad sendiri berhijrah dan liht hasilnya...

SHAHZEE on 6 November 2012 at 04:01 said...

ala ada GA ke..lama x bw rupanya dah ketinggaln huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men