Sunday, 3 March 2013

Sayang pada kids toys, kena Ongkes?


As salamualaikum..

Ok, nak buat quick update. (kalau tak buat yang quick quick update ni, sampai bila la nak tunggu saya update yang panjang-panjang kan..ye la, saya bukan blogger yang professional. Kalau nak taip tu, berjam jam..terkial kial.haha :p)

Hari ni plan nak kemas barang barang pindah rumah di stor. Yer betul..barang itu semua masih di stor rumah mertua..dengan diri saya, anak dan keluarga masih stuck di rumah saya bukan takat barang jer..haih! ;p panjang ceritanya. Nanti ada masa akan saya storie morie.. ;)

Ok, cerita balik tentang barang di stor. Stor ni terletak di luar kawasan rumah. Kira maam outdoor stor la. Tu yang buat saya risau. Selalu juga jenguk barang di stor..tapi tak dapat nak jenguk dalam tu setiap jam. Dalam seminggu sekali tengo tengok, ambil barang mana perlu dipakai..ambil baju anak anak..ye la, anak cepat membesar, banyak baju cantik cantik lagi kalau tak dipakai sayang kalau dah tak muat time kitorang pindah rumah (yang tak tau ntah bila.. sob..sob..)

Tengok masih ok..tapi start bulan lepas, saya mula terhidu bau tak best, menyengat! Ohhh..tidakkkkkkk! Bau kencing tikus! Jadi, saya harus selamatkan barang barang!
Cakap dengan hubby nak kemas. Tapi perlukan bantuan dia sbb stor tu tak berlampu, kalau nak kemas siang, perlu bawa lampu picit. Nak minta hubby pasangkan lampu.. Kat stor ni mmg gelap, takde lampu. harapkan cahaya samar dari pintu. Kena bawa lampu picit... :(

Minggu berganti minggu..tak sempat nak kemas kotak2 tu..sebab lampu tak dipasang lagi. kalau seblah tangan pegang lampu picit, seblah lagi kemas kotak, bila mau siap kan???? Hubby saya sangat bz..keje pagi, lewat baru balik.. nak pasang lampu malam2 mana nampak nak wirering semua tu..tunggu lagi..

Sekali, gi jenguk minggu lepas.. Alamakkkkk! kotak dah berlubang! Terus cepat cepat buka tengok kat dalam. Uwaaaaa!... habis kena ongkes Cik Ti!!!

Dah seminggu sampai hari ni saya dok cakap ulang ulang dengan hubby nak kemas stor.. "tolong la sayang pasangkan spotlight kat stor..pleasee..please...." (bukan hubby taknak tolong..tapi memang dia bz dan penat..aduhai.

Ok, takpe. kalau hari ni takde gak spotlight hubby, saya buat sendiri spotlite versi mummy!hahaha.. :D ok, nak buat draft lukisan spotlite sekarang..bai! :p

Ni la antara toy kesayangan Aleesya yang di 'ongkes' cik ti! Uwaa..mummy yang nangis tengok tau. (sebab tak tunjuk lat aleesya lagi. kalau tunjuk, mau die nangis jugak.. (T_T)

p/s: Promo March 2013 - OSTEMATRIX. Bukan sekadar kalsium. Jom kuatkan gigi dengan Oste, boleh ongkes ongkes dengan lebih mudah nanti..haha :p
Jemput singgah blogshop Shaklee saya.. KLIK SINI

2 comments on "Sayang pada kids toys, kena Ongkes?"

IntaNBerliaN on 4 March 2013 at 09:34 said...

eeee geramnya bila ckp pasal cik ti ni...!! umah saya pun ada dia.. yg plg xthn, mggu lps sy balik kg seminggu, balik sini, sekali ada bau busuk mcm bangkai.. upe2nya, tikuys msk dlm vakum saya n terperangkap terus mampuih...

jadi satu keje plak nak basuh vakum.. eeee geliiiiiiiiiiiiiiii.... sanggup tunggu hubby balik keje suh dia wat...

sal ya on 14 March 2013 at 12:53 said...

alahai cik ti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men