Thursday, 7 March 2013

Cubaan tukar earing Aleesya


As salammualaikum..

Tindik telinga Aleesya dulu masa Aleesya genap 2 tahun ikut kalendar islam (19 Shawal). Telinga Aleesya sangat alah..lepas tindik tu, 3 minggu tak baik. Berair dan macam nak bernanah (masa tu pakai earing yg tembak tu tak pernah bukak lagi). Kemudian, saya terfikir untuk tukarkan yang emas, mungkin Aleesya tak sesuai pakai selain yang emas dan alah pada earing sedia ada masa tembak lubang tu. 

Saya pun mennyelongkar balik khazanah lama saya..sebab dulu masa saya kecil ada pakai subang rmas yang bulat tu.hahaha..kita nanti jadi subang turun temurun harta pusaka pada Aleesya (padahal subang cenonet je :p) Jadi, bila dah jumpa, tanpa berlengah terus tukarkan earing Aleesya kepada emas..

Alhamdulillah, terus tindik Aleesya ty baik pulih sendirinya. Mungkin betul lah dia alah pada earing trembak sedia ada tu.

Tapi..budak kecil yang pakai earing, sangkut sana sini. Sedar sedar tengok dah takde sebelah. Wuwuuwu.. Mummy yang nangis! :( Ok, beli yang baru sebab nak ganti seblah yg hilang. Mana ade orang jual earing seblah je kan. So, seblah lagi simpan.

Baru baru ni, hilang balik seblah lagi..haishhh! Tak boleh jadi. Jadi saya tekad nak try and error lagi (harap jangan la error) nak tukar earing aleesya gold to silver. Kalau silver hilang pun takde terasa sangat.  Terus gi cari kat scorpion silver tu. sepasang rm14 je. Mungkin ade yang lagi murah, tapi Aleesya berkenan yang ni. Nanti saya upload gambar kemudian.. :p  Dah dekat seminggu Aleesya pakai..Alhamdulillah, nampak takde alah dan elok je. Syukurr.. :)

Ok, baru upload.. :p


P/s: jadi, earing emas tu..mummy la yg pakai. Tu pun atas permintaan daddy!hahah.. Daddy kata "haa..baru la berseri sikit isteri abang.."kah kah..tq sayang.. ;) Saya memang malas sikit nak pakai barang kemas..sbb sayang nak pakai.huhu.. :p

P/s lagi..haha : jom beli ostematrix, bukan sekadar kalsium. Jemput singgah www.healthybeauty.my :)

Nak p/s lagi..kikiki: saya ade kat muar seminggu..bestnyaaa! :)))

3 comments on "Cubaan tukar earing Aleesya"

IntaNBerliaN on 7 March 2013 at 16:19 said...

sy pun dulu, lps tindik tinga alisha, terus tukar emas bila dah ok... so, sampai skrg pakai emas :-)

sal ya on 14 March 2013 at 12:50 said...

sama mcm anak2. lama nak baik. last2 tkr ltk lidi. tp bila lidi hilang beli silver sbb tak percaya dia orang pakai gold. itu pun hilang. last2 pkai stainless steel je. ok smp skg. la ni nak tkr silver yg bulat mcm yg dia orang pakai skg.

Mama Atiyyah Ar Rayyan on 25 April 2013 at 12:00 said...

ok la tuh..anak wa ari tuh semangat da tindik telinga masa umur die setahun...tpi MIL xleh tgok atiyyah duk garu2x telinga die..last2x xbg pkai..sekarang tempat tindik telinga die da tertutup kembali..wah..terkilannye...huhuhu...Tapi xpela kan...

nnti bile atiyyah da beso... die tindik la semula sendiri...ekekeke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men