Sunday, 16 June 2013

Taman Rama-Rama dan Reptilia Melaka


As salammualaikum w.b.t.. :)

Salam hujung minggu! Korang pergi mana? Apa aktiviti? Saya tak plan pergi mana mana hari ni. Mungkin nak pergi DSM Shaklee kat Bayview Hotel Melaka je pukul 3 nanti. :) Angkut je anak anak, kira macam bawa jalan jalan la tu..hihi. Lagipun semalam dah bawa mereka ke Taman Rama Rama. :)

Ingat tak entri yang lepas yang daya dah janji nak bawa kakak Aleesya ni tengok butterfly and flowers sejak dari cameron lagi. Disebabkan plan kat cAmeron dulu kucar kacir, so mummy and daddy dah janji nak bawa kakak Aleesya ni beramah mesra dengan butterfly kat Melaka je.. ;)

Kakak Aleesya sangatlah seronok! Mula mula dulu, Aleesya memang takut dengan butterfly, sebab Aleesya kata "mummy, face butterfly tu macam tak cantikkk je.."
Hahaha..tergelak jugak sebab setiap kali dia nampak butterfly, dragonfly, dan segala jenis serangga mesti kata macam tu.. :p Saya teringat aleesya start cakap macam tu sejak dia ada tertengok satu episod cerita spongebob tentang butterfly. Time tu spongebob takut butterfly sbb zoom kat face butterfly yang ada sesungut tu. Spongebob takut, aleesya pun takut la.. Adoyai..sungguh terpengaruh dengan kartun. So, saya tiap kali pesan yg insect tu kecil je, yang nice butterfly, dragonfly ni baik..tak gigit. Memang psyco juga la aleesya ni. Lama2 skg ni baru ok. Sempat jugak dia tanya sebelum masuk taman rama rama tu, "butterfly ni nice ye mummy..tak gigit eh?"hihihi.. ;)

Dah masuk dalam, seronok je muka Aleesya. Senyum je dia.. Nak sangat touch butterfly. Alhamdulillah..time tu banyak pula butterfly. Terbang sana sini, hinggap kat kitorang. Adik Aneesa kejap akut, kejap hepi nak tangkap butterfly..hihi. Macam macam kerenah. :)

Jom tengok beberapa gambar yang saya ada snap. Ada banyak lagi gambar dalam henpon daddy, tapi mummy belum gigih nak ambil kat henpon daddy tu. Nanti topup kemudian je la dlm entri ni. :p


Bukan takat rama rama je ada.. Ada crocodile (aneesa suka sangat tengok crocodile sambil nyanyi lagu gingerbread man.. :p), monkey, ikan koi, burung, iguana dan seangkatan dengannya. Kira mcm mini zoo jugak la. 

Ok..nnt sambung lagi..bye.

1 comments on "Taman Rama-Rama dan Reptilia Melaka"

Aty_Fared on 16 June 2013 at 23:59 said...

melaka besh...!! salah satu tempat peberet saya.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men