Wednesday, 18 February 2015

Rezeki ada baby FISH


As salammualaikum wbt...
Dua hari lepas, my hubby belikan new pets untuk Aleesya dan Aneesa. Kami decided belikan ikan.. Masing-masing dapat 3 ekor. Jadi total ada 6 ekor ikan. Ikan apa? Errrr...saya pun taktau.haahha..nanti saya upload gambar fish tu.

Disebabkan filter aquarium comel je, jadi air memang cepat kotor. 
Semalam, my hubby nak tolong anak-anak bersihkan akuarium la kan.
Tiba-tiba.....

"mummy...mummy..sini lah!"

Oren kecil je...dalamgambar zoom in, nampak 2 ekor.

Subahanallah... tengok-tengok..Ada anak ikan la..
My hubby macam tak perasan mula-mula nak buang air. Tiba-tiba ada benda kecil bergerak.
Perhati betul-betul rupanya baby fish.

Aleesya dan Aneesa excited la. Tapi kan...ada orang tu lagiiiii excited.hahaha...
Daddy lagi excited dari diaorang tau! :D
Iyelah..my hubby kata..seumur hidup dia beli fish, tak pernah ada yang bertelur, atau bunting ke. Dah beli ikan jantan betina pun, tak pernahnya berjaya nak membiak..hhihi.
Macam baru dapat baby gembira dia..Tahniah daddy sebab dapat 'anak' baru. (ehemm..anak ikan ni takpe,jangan 'anak ikan' lain sudah la..hee :p)

Kelam kabut my hubby settle kan tempat "kediaman" anak ikan.
Total anak ikan, ada 4 ekor.
Saya rasa anak ikan selalunya banyak kan, mungkin ada yang dah kena NGAP dengan ikan yang besar.
Memang ada diantaranya ikan yang agak agresif..hihi. Nak buat macam mana, 4 ekor je yang sempat diselamatkan. Tetap syukur alhamdulillah.

Nanti saya story lagi macam mana tempat kediaman baby fish dan 6 ekor ikan yang lain tu. :)

Wassalam..

Berminat dengan suplemen Shaklee, KLIK SINI. ;)



0 comments on "Rezeki ada baby FISH"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men