Thursday, 19 February 2015

REWARD family dengan Makan-Makan HOMEMADE


As salammualaikum wbt.. :)

Luruskan kaki dan pinggang....

Dinner semalam, buat makan-makan kat rumah. Jemput MIL, FIL dan keluarga SIL je dulu buat masa ni, yang lain masing-masing busy dan jauh sikit lokasinya.

Saya gembira dapat reward pada family dari hasil "bonus"..Shaklee, Homestay, etc.
Yang lagi best, seronok bila tengok orang makan yang kita masak dengan penuh berselera. :)

Apa MENU?

Western! My always favourite.. ;)

Actually my hubby tertengok iklan dalam Asian Food Channel (AFC) astro tu. Meleleh air liur tengok makanan western tu. Lama tak makan western. So, my hubby dah request nak makan. Request extra..nak jemput keluarga sekali. No hal la.. :)

Chicken Chop, gravy blackpepper, Pasta, Mushroom soup, Garlic Bread.

Sementara menunggu tetamu datang, nanti mereka tinggal tuang kuah je. :)
Boleh la... Masak tak ikut standard. Main campak-campak.
Ayam ada kecik ada besar. Ada yang terlebih 'chop'! Iyelah...saya belum expert buang tulang ayam..haha. Main hentam je. :p

Overall, sedap dan puas hati katanya.

Oh ye, gambar air tak sempat snap pula. Air kami malam tu, watermelon lychee juice! :)

Alhamdulillah...

Ada yang nak resepi ke? Semua homemade. Tapi tak ikut sukatan. Nanti saya throwback semula apa yang saya campak-campak ramuannya ye.hihihi.. Bila dah lengkap, saya paste dalam blog. ;)

Ok, wassalam...

0 comments on "REWARD family dengan Makan-Makan HOMEMADE"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men