Friday, 20 February 2015

De Rhu Beach Resort


As salammualaikum wbt.. :)

Entry dalam blog ni dah lompat-lompat ceritanya.. Yang pastinya semua dah lama berlaku dan berlalu. Sambil sambil saya belek koleksi gambar dalam henpon sambil delete mana yg tak perlu, jadi saya rasa nak update sikit sebelum terlupa. ;)

Kami sekeluarga dah lama tak bercuti bersantai. Jadi, mari kita mengimbau kenangan sambil tengok gambar-gambar lama..hehe.

Beach di sini unik sangat..ada makhluk yang sangat kecil comel di situ. SUbahanallah... :)
Pantai pun bersih sangat! We like!

30.08.2013, kami ke De Rhu Beach Resort, Pahang. Last minute booking, sehari sebelum..lepas my hubby booked, terus full dah. Memang dah rezeki..alhamdulillah. :) 
Tak rancang pun nak pergi bercuti jauh jauh.. (Takde lah jauh sgt..dalam negara lagi ni :p)

Asalnya adalah sebab my adik lelaki nikah.. Belah pengantin perempuan di Pahang. Actually, mereka ada siapkan homestay. Tapi oleh sebab family sedara mara rombongan dari pihak keluarga saya ramai dalam satu bas, jadi..kami pun decide nak booked homestay sendiri. But, my hubby yg lebih genius ni dapat cari tempat penginapan dan percutian yang sangat berbaloi!
Tak ingat la harga.. Rm200 kot (ye ke sayang??haha) utk 1 night, 2 tiket water theme park yg best!, 2 breakfast.. Permandangan pantai mmg cantikkk... Dan yang bestnya..pantai dia ada ketam yang kecik2 tu. Betapa excitednya my princess Aleesya dan Aneesa. ;)

My hubby kata..percutian kat De Rhu tu antara percutian yang sgt dia suka.. Santai je walau last minute punya plan. :) :)
Tq sayangggg..
Bilik standard biasa-biasa je. Tetap sangat selesa. :)

Sampai-sampai, semangat terus mereka nak mandi manda. Cuaca pun baik...
Water park yang lite je, tapi memang puas hati untuk melayan anak-anak.

Memang mandi sepuas hati.
Daddy pun jadi atlet perenang negara kejap.ahahaah.. :D
Nampaknya ex-lifeguard sedang beraksi di situ.

Keesokkan harinya. Breakfast.
Makanan sangat sedap. Alhamdulillah..

Ini lah makhluk ciptaan Allah kecil comel tu.
Ketam... Ya Allah... kagum kami.
First time Aleesya Aneesa pegang real and alive crab.
Aleesya cakap.."Aleesya rasa macam comelll je crab tu.."
Aneesa yang time ni 2years old pun ikut je apa kakak kata. :)

In shaa Allah...ada rezeki lebih boleh datang lagi... :)

sekian, wassalam..


0 comments on "De Rhu Beach Resort"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men