Friday, 6 March 2015

Erti Al-Fatihah



As salammualaikum wbt.. :)

Setiap kali sebelum tidur dan bangun, kami didik anak-anak kami baca Al-fatihah. Extra,ajar juga 3 qul.
Alhamdulillah..dalam umur cecah 2 tahun, dah mula baca sendiri. Semakin lancar.

Sekarang, nak ajar makna al-fatihah.. ni antara video kegemaran mereka. :)


Aleesya tengok Putri yang nyanyi dalam video tu, "Pandainya dia nyanyi macam tu..suara dia comel sangat!"
Aneesa pula bersuara.."yang pakai tudung tu (Putri), macam adik (Aneesa) la..Itu adik kan mummy???"
Hahaha..saya iye kan saje. "kalau adik n kakak belajar betul-betul, pun boleh pandai macam dia..sebabadik kakak pun comel pakai tudung"

Bawah ni satu lagi video simple.

Moga bermanfaat! in shaa Allah..

2 comments on "Erti Al-Fatihah"

Aty_Fared on 7 March 2015 at 20:24 said...

hati bebudak ni bersih..senang nak terima ilmu.. ajar lah apa pon dari kecik.. biler die dah boleh bercakap lancar mesti boleh mengaji jugak kan.. :) saya pon amalkan macam ni.. suka kalau anak2 boleh membaca ayat2 alquran ni kan..

Mummy GreenyHouse on 8 March 2015 at 08:47 said...

Btul tu @Aty_Fared, setuju dengan awak. Kalau kita selalu cakap elok2, eloklah anak-anak in shaaAllah. cara tak elok pun budak2 boleh copy paste cepat je kan..kena beringat selalu..

Thanks aty sudi jengah sini.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men