Friday, 30 October 2015

Alhamdulillah.. habis final exam anak-anak


As salammualaikum wbt.. :)

Anak-anak yang exam, mommy yang stress.. hehe. betul tau... Aleesya dan Aneesa habis je exam hari ni, tiba-tiba mommy yang excited rasa merdeka.. :p

Post yang lepas, saya tertanya-tanya macam mana la kalau budak 4 tahun exam kan.
Ni haa contohnya dalam video ni. Saya dah upload sini, video kiriman cikgu. :) tq cikgu..



Soalan lisan dan bertulis. Sorang seorang diuji. Nak pastikan anak-anak didik kenal dan faham. Bagus teknik ni untuk kanak-kanak yang kecil lagi. Bukan atas kertas semata. :)

Sebelum result keluar, anak-anak dah listkan nak hadiah apa..,. ohh..wahai anak! :p
In shaa Allah akan diusahakan. Reward anak-anak yang dah berusaha. :)

Kalau korang perasan, Aneesa tulis nombor 2 tu ada yang terbalik. Yes... Aneesa buat masa ni ada masalah macam tu. Pakai kasut selalu terbalik, baca buku terbalik, dan lain-lain. Kira minor dileksia. Apa tu dileksia? Nanti in shaa Allah saya terangkan kemudian. Dulu Aleesya pun macam tu. Tapi atas latihan tertentu, in shaa Allah pulih seperti biasa..
Anak korang ada yang macam ni tak? Jom jemput share pengalaman n story... ;)

0 comments on "Alhamdulillah.. habis final exam anak-anak"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men