Tuesday, 3 November 2015

Apa jadi anak lelaki 24jam ngadap mommy je...


As salammualaikum wbt.. :)

Anak-anak kecik ni, memang ikut je apa yang dia perhati kan? Anak bijak Alham ni, memang 24 jam mengadap mommy. Selain tu, dikelilingi oleh kakak-kakak kan. Jadi, kadang-kadang mommy sampai tak perasan interest anak lelaki seorang ni dah bercampur dengan interest anak perempuan. 

Haishhh..kesian anak mommy. Dalam rumah ni memang kurangggg sangat permainan ala-ala macho. Hahaha.. Yang banyak barbie doll, soft toys yang mostly pink belaka. Kalau wooden blocks, lego tu boleh la alham main sebab universal gender. Tapi kalau dah semua kakak ni mengadap barbie, haruslah alham joint. Then, bila mommy hadap buat kerja-kerja rumah..dia pun jointttt sekali. Jangan kecam saya ye, saya tak ajak...saya tak dera atau paksa dia buat kerja rumah..hahaha.. tp dia yang perhati n buat juga... :'D


Vacumm tu memang start dari dia baby2 dah berminat. My hubby kata maybe terikut-ikut perangai mommy sebab masa pregnant dulu suka sangat vacum rumah. Sampai tengah contraction lagi beberapa minit nak bersalin pun sempat vacumm mop segala rumah sebelum gerak ke hospital..hahaha. Iyelah tu kot. :D sabar je lahh.. Tapi masa saya pregnantkan Alham masa hujung-hujung tu, memang hormon rajin terlebih. Tak tau pasal ape.heh! :p 

So, conclusionnya.. Saya rasa anak lelaki perlu juga spend masa dengan daddy. Supaya balance..hehehe.. 


0 comments on "Apa jadi anak lelaki 24jam ngadap mommy je..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men