Thursday, 5 November 2015

Pisang goreng cheese coklat


As salammualaikum wbt.. :)

Dah lama teringin nak makan pisang goreng cheese special. Pernah beli kat gerai tepi jalan kat sini.. Tak menepati citarasa dan agak mahal pula tu. Fahamm..cheese bukannya murah. Tapi kalau boleh nak la yang berbaloi cukup-cukup rasa..hehe. Banyak pulak songeh saya kan..nak buat sendiri la kan..

Ok lah..kita try buat sendiri pakai barang yang kebetulan ada kat rumah. 

Pisang
Adunan salut tepung (Tepung gandum, tepung beras, serbuk kunyit, secubit garam, air)
Susu krimer pekat (*optional)
Cheese block
Coklat bar
Grater (pemarut)

Tadaaaa! 



Biasa je.. Hehhee..mudah je nak buat asal ada barang cukup. 
Buat sendiri memang puas makan. Letak secukup rasa, jangan banyak sangat takut hilang tenggelam pisang goreng.hahaha.. Anak-anak siap bawak bekal pergi sekolah tadika.


Buat sendiri terjamin minyak untuk menggoreng juga bersih dan suci. Takde terdedah habuk asap kereta tepi jalan nun. Sekali sekala, 'pejam mata' sambil beli..hheeheh. Selagi boleh elak, kita elak.. 


1 comments on "Pisang goreng cheese coklat"

♥♥azatiesayang ♥♥ on 5 November 2015 at 21:44 said...

Sedapnyaaa mkn panas2... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men