Wednesday, 14 October 2015

First Birthday for Muhammad Alham Naufal


As salammualaikum wbt... :)

Draf entry sekian lama baru nak publish. :p Birthday Alham Naufal a.k.a baby Muhammad yang pertama adalah pada 13 Jun 2015. Sekarang dah bulan Oktober dah...lama sangat entry ni diperam..erk! ampun yer.. :p

Ok, first of all.. [PART 1 BIRTHDAY STORY ALHAM] nak belanja gambar sekitar majlis ulangtahun kelahiran baby Muhammad (ehh..eh, dah tak boleh panggil baby lagi lah. dah kategori toddler ni, bukan infant.heheh.. :p)

Mula-mula, dah kenduri doa selamat dengan family belah saya dulu. Sebab my only sister (my kids call her mama long or ma-long-hawilah) dah sampai dan ada sponsor kek pada 13 Jun (Sabtu). Kira majlis tak formal la ni. Kumpul dulu mak abah dan kakak saya yang jarang dapat jumpa.. Majlis untuk kita-kita aje...~ :)



Kek red velvet betul-betul sedap. My sis tempah dengan member dia. Lidah saya kata lebih sedap dari secret recip*. :p (Kek free memang bertambah sedap!haaha)

Majlis dalam perancangan diraikan pada 14 Jun 2015, Ahad. Ditunda pada tarikh ni sebab ada VViP tak dapat hadir kalau buat pada tarikh sebenar kelahiran Muhammad.

Sekitar majlis...


Dari pandangan dalam rumah.. Kat luar susun kerusi meja, pinjam set dari surau saje.. :)

Antara jiran tetangga, dan isteri kepada kawan sekerja my hubby.

Kemeriahan para jemputan. :) Alhamdulillah...terima kasih semua yang hadir. ;)

Pose kat photo booth yang tak berapa nak siap! heh.. :p
- dengan sister, biras-biras yang cool.

Walau dah kepenatan..menyempatkan diri pose dengan birthday boy. :)

Muhammad first time cake bite! Wahhh..langgar pantang larang dah yer.. :p
Sebelum ni makan bukan main jaga.. :')

Anak comel dah comot momot.. :)

Mak ngah, Paksu, Pakngah, Ummi.

POTONG!

Potong kek! 4 sekali harung.. :D
Kakak Aleesya, Muhammad, Kakak Aneesa, dan cousin Abang Ammar.

Prob yang sempat ni je..do it yourself katanya. Tu pun ink dah nyawa-nyawa ikan. :p
Hentam je la.. 

Hall.. sampai melecet-lecet jari jemariku pam semua belon. :')

Ini bukan sebarang kek. Kek inspirasi special dari mommy untuk Muhammad Alham Naufal. :)
Homemade.. healthy and clean. Delicious and awesome too! (ewah..puji hasil sendiri lebih-lebih pula :p)
In shaa Allah akan kongsikan cerita selanjutnya di lain entry pula.
Nak share dengan korang di sebalik tabir dan close up segala details (suppliers, resepi, preparation, huru hara, etc..hahah)

Terima kasih sudi baca...singgah lagi yer. :) :)

Love,
Mommy Ima




0 comments on "First Birthday for Muhammad Alham Naufal"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men