Monday, 28 September 2015

Boat Noodles


As salammualaikum wbt.. :)

Hujung minggu yang lepas, ber'cuti' di wad kanak-kanak. Aneesa demam, plus alergik. Sebelum demam tu, we have a great family time. Outing dengan ummi (my mil) dan my abg ipar join sekali. Lepas settlekan beberapa urusan, kami terjah untuk merasa makanan restoren boat noodle yang tengah hot sekarang ni kan. Dah rasa boleh la buat review, ye tak? Haha.. Review la sangat. :p

Lokasi boat noodles yang kami pergi ialah di Empire Damansara. Konon pergi sini tak ramai orang la kan, sebab bukan shopping centre. Tapi tapi.. Erk..

Ok, at the first sight.. "Alahai..ramainya orang beratur luar kedai tunggu turn nak dapat table seat. Restoren kecik pulak tu.. Malasnya nak tunggu lama-lama".

Tapi..dah datang jauh-jauh, takkan la tak merasa kan. Gigih my abg ipar n kakak ipar beratur. ;)

Dah dapat meja, tak tau nak order apa pulak kan. Ada beberapa flavour untuk noodle. Dalam menu dicadangkan ambil 4 bowl for 1 person? Serius ke 4 mangkuk untuk seorang boleh habis...?!
Haaaa.. Tu la, mee dalam mangkuk tu, secoet je tau. 2-3 slurppp dah yileeek.. Haha.. Psyco betul, memang makan 1 mangkuk tak cukup, dah la sedappppp yg hamattt. :) :) :)

Kalau korang perasan, makan kat boat noodles mangkuk tersusun sampai bertingkat. Tu lah sebabnya. Memang tak cukup 1 ohoii. Saya pun bantai makan 5-6 magkuk.. Gulp! Ohmai..Banyaknya...

Rasa mee seco-et n kuahnya memang ok kena dengan tekak kitorang. Nampak hidangan simple je, ada rice noodles, pastu kuah special sikit, pastu daun sup daun bawang sikit, pastu ayam/fish/beef ball seketul dalam satu mangkuk tu. Hangin tak dia bagi tu je? Kahkah.. Sebab tu jangan order 1 mangkuk je, lagipun 1 mangkuk baru rm1.90 je. ;)

Side dishes, ada banyak.. Antara kami ambil, chicken wing comels2, kangkung goreng tepung, salad buah-buah, satay ball apa ntah namanya. Semua memang sedap-sedap. Gravy buat cecah kangkung rangup tu memang marvelous! Sos satay tu pun sedap just nice. 

Air pula, yang nampak special macam green tea dan red tea. Dalam gelas panjang. Sedap.. Tak tau la apa yang tak sedap kat sini..hohoho. :p

Tak banyak snap gambar, sebab syok sangat santap makanan sedap. Lain kali teringin pergi lagi in shaa Allah. ;) cari lokasi lain pula. :p
Sebelum makanan sampai, bagi 'makan' anak kecil dulu. Breastfeeding dimana jua.. ;)


0 comments on "Boat Noodles"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men