Saturday, 5 May 2018

Kids' book haul at BBW2018


Bismillah... As salammualaikum wbt.. :)

Awooo... Excited howling together with Big Bad Wolf! :D



Alhamdulillah... Hasrat tahun ni untuk hunting more books collection for kids tercapai. Kalau boleh, memang tiap-tiap tahun nak pergi. Macam kena rasuk rasanya bila dengar news serigala besar ni nak datang melaka. Hahahah..

This year memang aim nak tambah buku anak-anak je. Jadi, mommy jalan laju-laju melepasi segala section buku-buku yang mommy minat sambil jeling sebelah mata. :') last before bayar, memang daddy dah offer "Mommy tak nak ambil buku satu dua ke untuk mommy?". Dengan selamba jawab.. "Takpe, nextime sebab crowd pun dah makin ramai (sambil berharap dalam hati, harap dapat datang lagi next trip..kikiki. :p)"
Kebetulan kami pergi time cuti Labour Day 1st May kan. Walau datang awal pagi, tapi makin lama, penuh ulat-ulat buku dalam tu.. Mommy yang bawa 4 orang khalifah kecil ni, memang cuba sedaya upaya bergerak pantas menyelit sana sini.


Memang berbaloi-baloi. Macam-macam buku baru ada. Ini dah kali ke-4 rasanya kami pergi BBW ni. Too excited dengan books kat Big bad Wolf ni. Pernah pergi masa yang dekat The Mines juga, gigih ke sana dari Melaka ke Seri Kembangan semata mata nak jumpa serigala jahat ni.hahaha. masa tu big bad wolf ni takde session datang melaka lagi..
So, first time 2014 dulu bila tahu yang BBW ni akan ada kat melaka, memang teruja betul. Heheh.. Terus rasa kena pergi juga tiap-tiap tahun.

Ni BBWMELAKA2016 if tak silap. 
Gambar-gambar lain masa terjah bbw sebelum-sebelum ni gagal dikesan. Ni je ada. Hehehe.. 


This year, Mommy just budget to spend not more than RM200 For kids' books.
Surprisingly, we spend less than budget for kids books! Alhamdulillah.. Banyak lagi boleh beli, tapi sebab nak cepat, cukup lah setakat untuk trip kali ini. Kalau dikira-kira if beli kat kedai buku biasa, boleh cecah 2-3 ratus tak lari. Sebab kualiti buku-buku big bad wolf ni kita boleh rasa. :)


Sampai lentok kepenatan cikbaby Afeera. 


Apa buku yang dibeli? 
Macam-macam. Activity book, ada yang with figurine, sticker book, hard cover book, wipe clean activity book, macam-macam lah. Daddy sempat juga grab 2 buah buku hardcover. 


Sebahagian hasil tangkapan.. :)


Pada pendapat mommy, memang tak rugi invest beli buku banyak for our kids. Even they look like not interested, they will love it slowly in shaa Allah. 


So don't missed it guys! Big Bad Wolf 2018 ada kat MiTC MELAKA sampai 6th May okay. Yang nak juga tapi tak dapat pergi, I suggest you to try search for the personnal shopper. Nampak banyak ads ps bbw lalu kat wall fb mommy hari tu. 

Happy books hunting everyone!

Love,
Mommy_ima~


0 comments on "Kids' book haul at BBW2018"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men