Tuesday, 5 June 2012

Aneesa at 9 months ++


As salam...

Dah 9 months ++ Aneesa. Kejap je dah besar..takde bau baby lagi..hik3. (bau masam ade la..hhahaha)

Semakin membesar, semakin bijak anakku ni..
Tapi, masih nak melekat je 24 jam (kat nursery pun teacher complain sebab Aneesa takmo kena tinggal..nak sentiasa ada orang dekat dengan die..aiyoo..~ (-_-) )

Makan..kadang-kadang ok..kadang-kadang sudah juga. (Tapi, yang bukan makanan tetap menjadi pilihan nak masuk mulut..especially, kertas and tissue! :p)
Dah pandai berdiri sendiri pegang sofa...nampak macam stabil dah. :)
Tengok tv, favourite.. dengar lagu-lagu je kat tv..badan goyang-goyang.. (konon dancing la tu ye?)
Minum air masak dah laju je pakai straw.. (pakai straw memang pandai sejak 7months, tp time tu share kakak punya..sekarang dah ada botol sendiri.tu pun 2nd hand kakak punya..hahah. Nanti beli baru k.. :p)
Cakap? tiba-tiba tak dengar die cakap maaammmiii lagi.. :( 
Dah suruh cakap, tapi tak sebut-sebut jugak..haha.
Tapi..dengar Aneesa selalu sebut.. deeddeee! (bagi chance sebut daddy pulak kot..hihi :p)

Gigi..dah ada sebatang..cenonet je..hik3.. 
Dah pandai sangat gurau-gurau dengan kakak Aleesya.. (kadang-kadang berebut toys dengan kakak!menjerit je kids ni kerjanya..)
Gelak-gelak no. 1!
Aneesa murah dengan senyuman..dengan sape-sape je die akan senyum.
"Tapi, senyum je ok! nak ambil saya, soriiii.."- Aneesa masih tak berapa nak orang lain.
Hantar kat nursery pagi-pagi, hari-hari Aneesa buat drama..Nangis! (aiseh...buat mami tak keruan..rasa takmo gi keje..nak kepit je anak mami 24 jam!)
Berat? hmm..agak dah 8 kilo kot. (nanti balik timbang confirmkan.. :p)
Sekarang kitorang tak buat check up kat klinik kesihatan every month.
Buat immunization pun kat klinik biasa je..

Banyak lagi nak update tentang Aneesa.
Tapi time nak buat post je, mesti terlupa nak tulis ape lagi..huhu..

Pic budak masam pagi2 nak pegi taska.. posing2 comel sebelum buat drama air mata bila kena tinggal kat taska!

p/s: next time utk 10 months kena buat draft siap2 kot..time ingat je taip, save! dah 10bulan baru post..hahah :p kalau tak, asyik terlupa je..banyak urat saraf putus time bersalin, belum habis sambung agaknya..hihii..





 Banner

10 comments on "Aneesa at 9 months ++"

.:Mama Dhia a.k.a YANA:. on 5 June 2012 at 11:13 said...

cutenyer aneesa...bulat muke die...

bagus ek..pandai minum air masak..kakak dhia sampai sekarang susah sangat nak minum air masak..tp air kaler2 memang feveret...

adyna on 5 June 2012 at 11:24 said...

ala tomey nyer pp gebu ja nie.... manja ngan mummy nie tu nak org dok dkt dia je ^_^

Ummi Iman on 5 June 2012 at 11:34 said...

Seronok tgk baby membesarkan.. Saya pun banyak tertinggal kisah iman masa baby. Bulan ni 2 tahun. Kesian kena tinggal. Saya ni nak kerja tapi bila fikir dia rasa berat hati nak tinggalkan dia selagi dia tak berdikari lagi. Risau jd apa2. Anak sorang dah lama tunggu. Mcm tulah.. Susah nk gambarkan.

Semangat juga aneesa ni.. geram tgk pipi dia.

Mummy GreenyHouse on 5 June 2012 at 11:41 said...

@.:Mama Dhia a.k.a YANA:.: cermin mata je bulat haa.. kalau air kaler2, lagi la laju je kan..
@adyna : manja sgt, sudah mummy die nak buat keje.tinggal kejap pun x boleh.. :p
@Ummi Iman : kalau ikutkan hati, mmg nk anak2 depan mata spanjang masa..skg mmg risau. ralat juga hari2 kena tinggal, mlm balik dah tido..weekend pun tak puas dgn anak2.. skg pun dah tak semangat sangat..nampak slim dah Aneesa. :p

Mama Atiyyah Umairah on 5 June 2012 at 13:15 said...

comeynye...heheheehee...nmpak cam lgi beso jer dri ummu atiyyah...syok kan bile tgok pkmbngan ank depan mata kiter..mcm2 ragam...:)

Cute Mum on 5 June 2012 at 14:41 said...

comelnya die..
kalo dulu rajinlah buat catatan perkembangan dania..
sekarang dah tak larat nak buat..
mana yang ingat jerlah..
hih..

Mama Gee on 5 June 2012 at 16:02 said...

aloh aloh aloh...vogue betul..

aunty nk pinjam spec tu buleee???

ariana on 5 June 2012 at 16:07 said...

Comey nya dia..geram auntie tgk..
kecik2 dh pandai bergaya..x bukak plk spek mata tu..
Suka bau bdk kecik..tp ank2 akak sume dh besar panjang..hehe

IntaNBerliaN on 5 June 2012 at 21:49 said...

selalu camtu kan.. alisha pun ms mula2 ckp, word dia dapat, abah la.. ibu ni jugak yg xreti2 smpai skrg.. adehhh

Mummy GreenyHouse on 6 June 2012 at 08:35 said...

@Mama Atiyyah Umairah : nampak mcm besar? dlm pic je kot..yg penting sihat kan..mmg syok kalau dpt tgk 24jam anak2..idaman hati nak duk umah kepit anak2 24jam belum tercapai.. :p
@Cute Mum : hehe..mmg pun. Anak 1st (Aleesya) pun xde catat2.Ini pun mana yg ingat je la..in future, boleh baca and tunjuk kat dorang.. :p
@Mama Gee : kalau muat, amek la..Aneesa pun rembat kakak punya :p
@ariana : haha..pelik jugak die takmo bukak.try bukak lagi mengamuk2..pakai je, tersengih-sengih..bajet die comel la tu..hik3..letak bedak baby byk kat budak besar panjang tu, nnt bau sama baby agaknya.. :p
@IntaNBerliaN : ha'ah..selalu dgr org lain mcm tu juga..ape la nasib para2 ibu..~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men