Saturday, 2 June 2012

Mini Air Compressor Pump - Best... I like!


As salam...

<scroll down for price update>
Kalau tanya saya apa-apa tentang kereta, memang saya tak tau...
Tapi, kalau bab-bab emergency kes..perlu la saya ambil tau sikit-sikit ye! (anda pun perlu tau..untuk keselamatan..jd sbb tu sy share kat sini.hihi.. :p)

Sebut je tentang car accesories, lelaki lebih arif kan..
Last week, my hubby get me this..(actually not get it for "me", but for the "car"..haha.. )


Mini Air Compressor Pump ni, lebih kepada keperluan. (from my view..)
This mini pump is a must for every car owner especially lady driver..(Rasanya bukan ladies je, lelaki pun perlu..sebab memang byk membantu dan memudahkan.. ) 
When your car tyre got punch by the nail, you don't need to get tired by replacing the heavy spare tyre plus dirty..(saya nak mengganti tayar?? Ooowh...mmg tidaklah!hihi..)
The most worst case when your spare tyre also deflated!!! 
If that happen, then you have to wait for help maybe 1-2 hours?
Its very dangerous for the lady driver! especially when at night..(wahh..mmg scary je bila pikir sorang2 mengalami emergency mcm ni..aduhaiii)
Don't simply "lanyak" tayar kete yang kempis tu ye! habis la semua nanti..huuu~

So, the solution?
If you have the Mini Air Compressor Pump: 
1. Take it, 
2. Pump your tyre, 
3. Then straight away go to the nearest tyre shop.!
Its easy...save time and life...(fuh!..saving my life~ :p)

Pada saya memang sangat berguna la pump ni.
Kalau time-time balik kampung (lagi-lagi yang long journey tu..)
Lalu highway, kiri kanan tak de bengkel.
Then, bila pancit nak kena tunggu bantuan pihak PLUS datang..
If ade pump ni, at least kite boleh drive sikit sampai tempat yang sesuai..

Jom layan gambar my pump ni dulu..
 
Kotak!huhu..
Bawah ni la pump nye...

Cucuk power supply kat tempat rokok ni je.. :)

Then, tekan suis utk pump! senang je.. :)

Korang ade rasa beli nak tak pump ni? 
(bukan saya yang jual, tapi saya boleh tolong dapatkan..hihi. Lagipun my hubby beli lebih utk kwn2 - yang ready stok ade lagi sikit ni..:p)

Ni sikit lg info tentang pump ni..
Mini Air Compressor 12V:
1) DC 12V, 250PSI, 10A
2) 19mm cylinder
3) 3m power cord with cigarette lighter plug
4) 55cm air hose
5) With 3 nozzle adapters for inflating tires, bikes, balls (nak pam bola ke, pelampung anak2 ke..pun senang!haha..)

Harga?
RM75 only (include with postage)
Saya tak pasti ni kira murah ke tak, tp bagi saya mmg berbaloi..sbb ia mmg memudahkan dan membantu.. :)
UPDATE @ 5/6/12: Pump dah restok lagi. Oleh kerana kami beli kuantiti yang banyak untuk stok, dapat la diskaun.. yeay!
Jadi, nak share diskaun dengan lain-lain juga..
Kini, harga ialah RM 52 sahaja! (still include postage)
(agaknya kalau kitorang borong semua, dapat lagi murah kot..hahaha.. sape pulak yang nak borong kat kitorang pulak kalau beli byk2 sangat??ayooo...~ :p)


Ok la, kalau korang pun rasa-rasa ada benda nak tanya tentang pam ni ke, 
atau berminat nak beli jugak pam ni, boleh la email kat:
greenyfullhouse@gmail.com

p/s: teringat dulu2..my abah pun ada spare 1 pam dalam motor. Abah kata pam ni penting kalau tayar motor kitorg dulu pancit. Tapi time tu, pam kitorang yg pijak2 pakai kaki tu..lenguh jugak la time tu mengepam..hihi. :p


 Banner

16 comments on "Mini Air Compressor Pump - Best... I like!"

adyna on 2 June 2012 at 06:50 said...

Memang pun kite org pompuan tahu bawak jer ;) ...sama le ngan akak ..kalu rosak sume suami yg kena repair heheh

Mummy GreenyHouse on 2 June 2012 at 23:26 said...

@adyna : hihi..serahkan pada yg pakar.. :p

Arina Shamsul on 3 June 2012 at 14:52 said...

wah nampak sangat menarik dear..

nak beli ke tak eh..hehe..

done follow sini juga :)
salam kenal :)

Ummi Iman on 3 June 2012 at 15:22 said...

Bagus ni... Kena cerita pada ayah iman. Tq share

Mummy GreenyHouse on 3 June 2012 at 16:54 said...

@Arina Shamsul : beli..beli..lai..lai..hihi.. :p
nak beli nanti email je k.sementara stok masih ada.. :)
@Ummi Iman : ha'ah..citer kat ayah iman minta pendapat dia.. lelaki lebih tau bab2 kete ni..sy pun psl kete mmg refer sepenuhnya pd my hubby je.. :p

IntaNBerliaN on 3 June 2012 at 18:26 said...

mcm best je... kne cite hubby ni.. hihii

Mummy GreenyHouse on 3 June 2012 at 21:30 said...

@IntaNBerliaN : nanti dah cite, boleh la share pendapat..sy nk tau juga pendapat org lain.. :)

izan mama mia on 4 June 2012 at 09:56 said...

hehhe..bab kereta mmg '0'....tapi berbaloi laa harga benda ini yer....boleh ler bg cadangan pada hubby nnt..

mama irfan on 4 June 2012 at 12:23 said...

best ja pum ni... leh tya husband klu dia nk

wantie on 4 June 2012 at 13:33 said...

memang berbaloi baloi. dah ada spare pump kat dalam boot keta. tapi tak tau la pulak jenis apa.

sekarang ni dok berkira kior anak beli jump start set tu. selalu sangat bukak lampu lupa nak off. hehehe...

Maya Mayana on 4 June 2012 at 22:50 said...

cadangan yg bernas la awak :)

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa on 5 June 2012 at 06:10 said...

comel jer pam ni. mcm pam basikal/motor jer. blh share dgn hubby ni

ira on 11 June 2012 at 14:08 said...

mummy greeny house, da email tp x reply pon..berminat utk beli pam, sila emel: ira.arilza@gmail.com

Mummy GreenyHouse on 11 June 2012 at 14:35 said...

@izan mama mia : sama la..sy pun "0".. x reti sgt bab2 kereta..x minat.huu~
@mama irfan : mmg best sbb memudahkan. Lagipun jarang kot jumpa.. (ataupun sy je yg x ambil tau..hik3)
@wantie : bagus2 wantie dah ada..jump set pun penting.beli2..sy dah ade juga. time2 tgh emergency, kete pula tak boleh start..hadooii.. :(
@Maya Mayana : bernas kan..sy pun tak sedar kalau hubby tak kenalkan..haha :D
@mummy airis-arissa : comel je..ringkas. :)
@ira : dah email..sorry overlooked pula.. (mcm byk sgt je org email sy..huhu :p)

lepatpisang87 on 7 October 2015 at 16:46 said...

Salam bro sya tgh menacari mini compresser utuk mengecat la dkt mane blh dapat yerkp

lepatpisang87 on 7 October 2015 at 16:54 said...

Kalau bro blh dpt mini compresser utk mengecat bro wasup pada no ni 0197763830 .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men