Tuesday, 5 June 2012

Breakfast at 7 Eleven


As salam...

You all pernah breakfast kat 7 eleven?
Selalu pegi 7E malam-malam je, itu pun terpaksa sebab kedai lain dah tutup.
Kali ni pagi-pagi dah masuk 7E..sy rasa pelik sikit..
Kitorang first time breakfast kat 7E. Actually dah tak tau nak breakfast kat mana..
Every weekend, breakfast tempat sama je kat area Shah Alam ni.
Ahad lepas, kitorang pegi Zoo.. 
Dah janji dengan Aleesya nak bawa die pegi Zoo..selagi tak bawa, asyik tanya je dia. :p
So, bila dah awal pagi nak gerak..nak cari breakfast yang 1 jalan nak pegi..
My hubby isi minyak kat petronas..
Then, kitorang gi shell pula.. kali ni bukan isi minyak lagi..tapi isi perut! huhu..
kat Shell sini ade 7E..

Beli nasi lemak...air HL, dutch lady..
Aleesya nampak coklat..amek coklat! (wah..daddy pun bg green lite suh Aleesya amik coklat.. :p)
Nasi lemak die, sangat la sedap rupanya..tidak ku sangka..
Tapi harga jangan cakap la..RM2.30 satu.. kat 7E semua mahal kot. :p
Ok la tu..perut pun kenyang..berbaloi la daripada perut lapar.
Anyway... best jugak kadang-kadang bertukar selera.. :)
 
After that, terus gerak pegi Zoo Negara..
Nanti citer kemudian tentang pegi zoo pulak. :)

p/s: daddy ternampak salah sorang juri master chef malaysia kat 7E ni..time tu mummy pegi toilet. :p
saya suka tengok citer master chef! :)


 Banner

11 comments on "Breakfast at 7 Eleven"

Wanieys on 5 June 2012 at 17:21 said...

salam kenal dr wani follower ke 62 :)...nasib perut kenyang dr berlapar kan hehehe

adyna on 5 June 2012 at 17:29 said...

uhuh kat 7e jangan cakap memang mahai ler mummy :)

IntaNBerliaN on 5 June 2012 at 21:48 said...

mmg mahai kat 7e kan..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ on 6 June 2012 at 08:38 said...

tak pernah try lagik, tapi mmg mahal pun kat 7E ni, sebabnya bil api deme 24H so tu yang caj mahal2 tu...

Mummy GreenyHouse on 6 June 2012 at 08:39 said...

@Wanieys : salam kenal mommy! :) perut kenyang baru la nampak dunia.. :p
@adyna : haha..mmg pun. 1st and last la bfast situ..mayb kalau terpaksa baru pegi. :p
@IntaNBerliaN : semua mahal..sbb die bukak 24hr kot..kalau mlm2 xde choice, baru la org pun terpaksa beli kat situ..

Mama Gee on 6 June 2012 at 09:23 said...

eh eh..boleh ek bekpes kt 7Eleven? heheeheh br tau..

izan mama mia on 6 June 2012 at 10:03 said...

saya pun suka tgk master chef...mia pun suka tgk...best

Mummy GreenyHouse on 6 June 2012 at 15:59 said...

@Mama Gee : mostly 7E ade jual makanan bfast pagi2 mcm nasik lemak, mee goreng.. kebetulan kat situ dorg siapkan meja, so, lepak je situ..hihi. :p
@izan mama mia : dulu mmg addicted tgk master chef.. skg ni, berebut dgn Aleesya nk tgk tv, sbb die nk tgk kartun memanjang..:p pandai mia kecik2 tgk masterchef. :)

Ummi Iman on 6 June 2012 at 22:42 said...

Tak pernah makan lg.. Ooh on d way ke zoo. Hari yg sama dgn saya kan?

fieda on 6 June 2012 at 23:03 said...

haaa...dh tgk dah muka imah...kak fieda tak suka sgt beli brg kt 7e..mahai..

Mummy GreenyHouse on 7 June 2012 at 11:17 said...

@Ummi Iman : saya pegi hari ahad..sama ye? ade nampak tak?hihi..agaknya, kalau saya terserempak siti nurhaliza kat sana pun sy tak perasan, sbb bz n kelamkabut melayan kerenah anak2..huhu
@fieda : alaa..kak fieda ni. sy selalu masuk majalah..takkan tak penah nampak sebelum ni??hik3.. :p mmg kat 7E confirm mahal..tak suka juga beli mahal2..takpe, hubby bayar..sy ikut je.huu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men