Monday, 25 June 2012

Blog suam-suam seketika..


As salam...

[maaf..entry ini merepek sikit. :p ada unsur-unsur luahan perasaan..haha..]

Serba salah saya nak menaip entry..
Takut menyinggung mana-mana pihak tanpa disedari.
 Kadang-kadang niat kita lain, tapi cara orang yang membaca dan menilai penulisan kita berbeza.
Saya betul-betul minta maaf jika entry-entry saya sebelum ini tersilap kata atau tersilap cara penyampaian, menguris hati mana-mana pihak.
Kebanyakkan blog saya ni berkisar tentang family saya sendiri, apa yang berlaku disekeliling saya..(luahan perasaan kadang-kadang je..hihi) Jika ada apa-apa info yang ingin saya kongsikan juga saya gunakan blog sebagai salah satu medium alternatif.

Tetapi, setiap apa yang kita buat mesti ada risikonya.
Bila berblog, dari penulisan kita ada orang yang salah ertikan, menyalah gunakan, manokok tambah cerita, menyebarkan fitnah, cerita kita dicanang pada pihak yang tidak sepatutnya dan lain-lain lagi.
Dan antara sebab-sebab begini la saya rasa takut untuk menaip entry.
 (dah la baru je berblog...takut lama2 tinggal sawang je nnt blog ni..haha..)

Walaupun saya baru dalam berblogging ni, saya dah rasa sayang dengan blog sendiri yang entah apa2 ni.. :p
(sayang la...cerita ttg anak2, family kat sini...kisah2 bersejarah ni nnt. Anak2 dah besar die boleh baca ape mak die byk cerita ttg die..plus mengarut sikit2 :p)
Ramai rakan-rakan blogger yang baik-baik dan sangat mesra.. :) membuat saya tersenyum gembira tatkala berblog.

Hmmm...tak best juga kalau kita buat blog private. Kawan-kawan blogger tak boleh beri pendapat ayaupun sokongan jika saya sangat la memerlukannya..
(Tapi, boleh ke kalau kita select some of the entry je private,and some are public?tak pandai la..hiihi.)

Tak tahu la..tak nak la blog yang suam-suam kuku ni no entry langsung.
Mungkin berkurangan saya nak post entry.. :(
maybe for a while.. :p
But... I will continously blogwalking rakan-rakan bloggers ok.. :)

Google image
Doesn't mean NO ENTRY to my blog.. anyone is welcome to my blog ok.. :)


Ok...sekian~

p/s: ceriakan diri dan cari semangat berblog dengan bw.... :)

22 comments on "Blog suam-suam seketika.."

IntaNBerliaN on 25 June 2012 at 00:21 said...

alaa nape ni.. cam ada prob je.. xsyok la...

pe2 pun, sy ok je bc entry kat sini.. rs cam xda pe2 entry yg mengguris hati pun... tulis pasal ank2 kita + family kita tu normallah kan... nanti ank2 dpt bc cite dorg ms kecik2..

happy blogging yer ima.. :-)

jgn sedih2 k.. :-) luv u... :-)

fieda on 25 June 2012 at 07:35 said...

lorr..nape plk ima..kak fieda suka baca blog yg berunsurkan kekeluargaangini..seronok tengok anak2 yg tgh nk membesar ni...teruskan jer buat ape nk hiraukan apa org kata..semua org mesti kena gitu..ada jer org yg tak puas hati dgn apa yg kita buat...

Ummi Iman on 25 June 2012 at 07:59 said...

Jika mmg tiada niat untuk menyentuh mana2 pihak jgn lah risau. Jika ada yg menokok tambah dan sebagainya itu adalah hak mereka dan serah saja pd Allah. Hidup mmg sentiasa ada cabaran. Cabaran tu yg membuatkan kita lebih matang dalam hidup :)

ieda on 25 June 2012 at 09:07 said...

its normal dik
sesekali kita terlepas taip dan x sedar .. lepas nie kenalah berhati2 .. sbb blog nie same je macam FB ..
kita x leh nak puaskan hati semua org kan ;)

Kesuma Angsana on 25 June 2012 at 10:05 said...

betul lah tu.. sbb tu saya rasa cam dah lelah lah pulak nak berblogging ne.. mybe stop dulu for a while! thingkin2

aTy _faRed~ on 25 June 2012 at 10:44 said...

memang..biler berblog..banyak hal lain akan berubah..banyak risiko jugak..banyak perkare kite kene lebih amik kire..hurrmm...yang penting harus jadi diri sendiri dan dalama mase yg sama jage sensitiviti banyak pihak..[agak susah kan..] yer ar..kalau aty..celupar sikit..rase macam2 nak ditulis..tapi agak terbatas sebab lebih baik kite menjage hati dari kite akan dibenci..:)

p/s :: jangan private blog..tak besh..

ummiarissa on 25 June 2012 at 10:47 said...

nasib baik boleh masuk blog ni...ingatkan kawasan larangan tadi...jangan tension2 ye..

p/s:salam kenal ye

wantie on 25 June 2012 at 11:03 said...

so far saya lihat blog ni tak de l lucah ke hapa ke. ok je. tak de la rasa sensitip kat mana pun bila baca entry.

mungkin sesetengah orang tu bila wat komen terlalu emosi . bagi saya klau suka baca kalau tak suka tak yah la nak komen pedas pedas. sebab blog ni koleksi peribadi owner & kalau dia nak wat entry mcm mana pun itu hak dia.

tapi akak suka masuk jengah blog ni. hehehe

Mama Gee on 25 June 2012 at 11:05 said...

kita memang takleh nk halang cr pemikiran org lain kan..mama pun kena byk kali mcm ni..so skrg jsut cerita pasal aktiviti diri dan family je..

mamak urangkan tulis yg berat2..yg mengeluarkan pendapat takut ade yg terguris..tersala sangka ke..huhuhu

Wanieys on 25 June 2012 at 11:21 said...

sis kuatkan semangat utk berblog...wani ada sentiasa support sis okay :)...ok aper blog sis wani suka jer baca entry2 dr sis :))

mama aryan on 25 June 2012 at 12:21 said...

salam..kenapa cakap mcm tu?tulis jer,kitakan citer pasal kita ngan family.utk tatapan anak2 satu hari nanti,tulis je..jgn menyepi lama

izan mama mia on 25 June 2012 at 13:13 said...

cantik..dah ada header yew...comel

Papa Mifz on 25 June 2012 at 20:37 said...

salam kenal...

sebenarnyer dengan berblog kito dapat byk info yang sebelum nih mungkin kito tak pernah tahu...:)

anisalya on 26 June 2012 at 20:20 said...

pesal dear? baru je nak kenal2. takkan la nak suam2kan blog kot. kdg2 kata2 org ni kita jgn ambik port sgt. blog kita kan. suka hati kita la. blh gitu?

fieda on 27 June 2012 at 18:27 said...

Ima...kak fieda tak kisah bile2 pun sbb yg baru ni pun ok jer sebenarnya...kak fieda guna jer la yg tu dulu..kak fieda sebenarnya nk test jer kalau guna fieda rafli jer ok tak..tp kak fieda rasa takper la yg sekarang ni pu dh ok..kak fieda letak kt gambar2 kak fieda semuanya cantik jer..take care ye....jgn la
stop buat entry tau..nanti kwn2 rindu plk..

kak fieda tak pandai buat header sgt..semalam try godek2 photoshop..nak siapkan satu header tu kat sejam..pening pale..sajer teringin nk pakai header buat sendiri...

IntaNBerliaN on 27 June 2012 at 23:27 said...

a'aa sy atu... tp lagu aw blh tutup :-)

nuyui a.k.a miss YUI on 28 June 2012 at 08:46 said...

alahai..nape ni kak..sedih bunyinya..sbr ea..ramai skong ni..

Che Rosliza Che mat on 28 June 2012 at 09:30 said...

Kenapa nie?jangan emo sangat hihihi

PinkUmmi on 28 June 2012 at 10:20 said...

ok pe entry2 kat blog nih...best bce...rsenye xde pe pun yg menyentuh prasaan...

teruskn berblog...pedulik kan hape org ckp...hidup blog...

ariana on 28 June 2012 at 12:28 said...

Asmkm. harap sis teruskan menulis..'
kita menulis apa yg kita rasa selesa dan kita mmg tak dpt memuas kan hati semua org kan..
Dgn berblog, kita boleh dpt ramai kwn yg sudi berkongsi kisah hidup suka dan duka..ilmu pun banyak..jom fikir positif ok..:)
p/s- Blog akak pun dok bercerita pasal family..itu lebih baik dr menyentuh bab2 sensitif atau halperibadi org lain kan..

CikMunBlogger on 28 June 2012 at 14:18 said...

hehe . alaa . tamao ler camnie . tulis je apa yang kita rasa boleh dishare . ade yang over dose punya ayt pun , still ade orang nak baca . tapi kalau bab mengaibkan orang , maybe tuu orang tak suka . kalau about life yang dah kawen , mun rasa okay je nak share . share dekat orang macam mun yang belum kawen nie . hehehe XD

nn lylyn on 28 June 2012 at 19:54 said...

ape yg mguris nye kak? xde la..ok je..
salam pkenalan =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men