Saturday, 30 June 2012

Family Monthly Activity with Chicken Rice Shop..


As salam...

Makan kat rumah hari-hari, bosan juga..sampai tak tau nak masak apa dah.. :p
(Ada beli buku 1 hari 1 resepi, tetap kate tak de idea juga kan..alasan sbb nak mkn luar pulak.. :p)
Lokasi wajib tiap-tiap bulan - The Chicken Rice Shop!
Alahai..jangan la cakap kitorang makan tempat restoran ala-ala macam ni je..
Kedai-kedai mamak and tepi-tepi jalan pun makan jugak. Tapi dah ada anak kecik ni, tak boleh la nak makan tempat macam tu. Perlu ke tempat yang selamat, bersih dan selesa.. :)
(ke...korang ade cakap 'ape kelas makan tempat2 mcm ni, ada yg grand lagi la..'..xpe, hiihi..ni pun kami dah bersyukur yang amat.. :)

Ni makan-makan Khamis malam yang lepas.. :)
Lepas ambil anak-anak dari nursery, terus gi makan.

Aneesa mengantuk dah time ni..senyum pun takmo. Emo je die..hihi..cian~

Daddy.. Semua plates dishes n glasses need to put away from this girl..
if not, kejap je die tarik semua campak bawah!

Aleesya! minta dia buat "peace" nak bergambar.. boleh pulak die cakap "turtle pulak mummy!"
coz, peace tu dia cakap "rabit" - kes main shadow2 ngan die, buat rabit kan macam peace! :p

Wipe hand before eat! dah cuci, tapi kejap je dah touch sana sini.. wipe lagi dengan baby wipe pulak.. kebersihan penting :)

Ok, tak terkira bape kali dah kitorang makan TCRS ni.
Pernah buat feedback untuk dapatkan voucher yang boleh redeem next treat..Tp voucher2 tak bape menarik, so tak redeem pun..
Walau tak redeem, kami still makan TCRS..
(mmg my MIL masak nasi ayam lebih sedap dari nasi ayam kat sini.. Tapi ape boleh buat, nak makan luar punya pasal, takkan nak balik rumah MIL nun jauh disana semata-mata..hahaha )




8 comments on "Family Monthly Activity with Chicken Rice Shop.."

adyna on 30 June 2012 at 08:09 said...

owh buku resepi tue mmg nk beli gak..nak p cr kat popular :) tak pe kdg2 nak gak makan luar kan ;)

Elyda Mama Lydya on 30 June 2012 at 09:16 said...

Hi Mummy..anak no 2 tu sebaya Lydya ke..comel2 2 beradik..saya layan jgk kdai mamak pun..

wantie on 30 June 2012 at 10:46 said...

tak kisah la bapa kali kita terjah pun tempat makan tu. Yang penting kita suka anak anak suka & kita bahagia.

fieda on 30 June 2012 at 10:57 said...

wah..nasi ayam kat tcrs mmg terbaik la..

Zie on 30 June 2012 at 11:22 said...

sekali sekala ubah selera apa salahnya..

Salmiza on 30 June 2012 at 22:55 said...

Salam... Kite pun selalu ke tcrs... Sedap...lauk byk.. Penuh meja..hihi

anisalya on 2 July 2012 at 09:04 said...

dah lama tak ke chicken rice shop.

Mummy GreenyHouse on 3 July 2012 at 10:24 said...

@adyna: buku resepi yg best.. mkn luar mmg syok, tp fulus mst syok jugak la.. ;p
@Elyda: sebaya tahun 2011 kan?
@wantie: betul tu!:) kira mcm family day kecik2 la ni.. :p
@kak fieda: terbaik n selesa..hati gumbira!
@Zie: kalau byk $, selalu pun takpe..haha.tp sekali-sekala baru terasa best kan..
@salmiza: MMg penuh..berbaloi la jugak kan.. :)
@anisalya: pegi je..tp kat tcrs semua sama je mcm dulu..kdg2 je ade lauk yg lain2. :) tp tetap ambl set yg biasa je. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men