Thursday, 5 July 2012

Aneesa at 10 months ++


As salam...

Tak habis-habis nak story tentang anak dara sorang ni kan..
hihi.. addicted to my own child! :p

Aneesa dah besar dah..tak payah panggil baby lagi ea.. :)
boleh panggil kakak tak?hahaha..kena ada adik la baru panggil kakak kan! :p
Dah 10 months ++ dah.. sikit lagi nak setahun..kira-kira last day puasa nanti birthday Aneesa.. :)
Sambut raya sambil sambut birthday budak kecik ni sekali la..jimat! hihii..

Aneesa mengamuk pandai sangat dah sekarang ni.
Tak dapat apa yang dia nak, protes! sujud terus, golek-golek sana sini...aduhai...
Mulut bunyi-bunyi je selalu..
Jalan, tak pandai lagi..huh! sabar ye..takpe, slow-slow.. :)
Super duper tak boleh kena tinggal. Nak berkepit je..(paling susah kalau mummy nak gi toilet, melalak macam la mummy tinggalkan die jauh2..alahai..)
Layan gambar..geram mummy tgk die buat hidung macam tu!
 
Berat?
Ringan dah.. berat dah turun..kejap 8 kilo, kejap 7 ++..
Semakin slim pulak bila tengok die..pipi pun dah kecut.tp mummy tetap geram, hari-hari kena gomol pipi die.. :p
Gigi dah 4 batang. Yeay! dua atas dua bawah..
menggigit je dia.. tapi makan memang payah sangat (hmm..korang ade idea tak macam mana nak dia makan? pening kepala pikir die taknak makan ape-apa pun..semua nak kena paksa.. )
Suka sakat tarik rambut kakak! gembira bila dengar kakak die jerit.Kesian kakak.. :p

Demam? Hmm..Aneesa memang kerap demam sejak kebelakangan ni..
Tapi nampaknya still active. Demam nak besar katanya.
Harap semuanya ok..

Nanti story lagi...bye.

P/s: Daddy tengok picca Aleesya masa kecik-kecik...
Confused daddy tu pic Aleesya ke Aneesa. Serupa je muka dorang ni.
Nanti saya cari gambar-gambar Aleesya yang lama..Korang tengok sama tak nanti.. :)

17 comments on "Aneesa at 10 months ++"

adyna on 5 July 2012 at 10:14 said...

sepet matanya :)

mummy buat la ga nnt nak mai join gak ^_^

hehehe saya buat ga sebab nk tambah kawan2

Elyda Mama Lydya on 5 July 2012 at 10:22 said...

Mmg kita ni addicted ng anak sndiri kan..Lydya pun sama jadi mgsa gomol je..geram..nnt dh jalan tgk la mesti aneesa main kejar2 dgn kakak dia..sy ptg2 amik Lydya mesti dgr riuh rendah umah bbsitter..diorg main kejar2..bes kan citer psl ank2 ni..

aTy _faRed~ on 5 July 2012 at 10:36 said...

comel giler..!!! putih gebu..meamng geram..:)

cikeyrah on 5 July 2012 at 10:47 said...

Alolo comeynye aneesa, mcm nak gomol2 jek ;)

*azni* on 5 July 2012 at 10:54 said...

wah,tomel n bambam nye dia..sebaya ziyyad la ni..tp ziyyad br tumbuh gigi..hehe..ank sy pun susah mkn jgk..tp sjk dia dah msk 10bln ni sy dah tak bg bubur ns yang diblender lg dah..biar ada kasar2 sikit..alhamdulillah ok plak selera dia pastu.. :)

Wanieys on 5 July 2012 at 11:18 said...

alololo comeynye aneesa hihi

permata biru on 5 July 2012 at 11:48 said...

comelnya aneesa..geram tgk..rindu pula dekai my baby kaisara...jantung hati kita:)

ieda on 5 July 2012 at 11:49 said...

kejap je dah 10 bulan kan
senang dan jimat kalau buat sekali harung kan ;)

Mama Atiyyah Umairah on 5 July 2012 at 12:25 said...

COMEYNYE..LEBAT EH RMBUT DIE..RMBUT ATIYYAH DH LA XPNJG..PASTU NIPIS PLAK..SLLU ORG IGT BOBOY..HUHUHUHHU....

Kesuma Angsana on 5 July 2012 at 15:47 said...

suka2 baca... comey apa yr daughter.. nak babap ckit geram!

LiYa HaNiF :: on 5 July 2012 at 15:55 said...

comell...


teringat ka Qalesya.. :)

wantie on 5 July 2012 at 17:06 said...

geram la, dia ten month pun rambut dah panjang. Aleesya 10 month rambut tak panjang lagi. nak wat tocang pun tak boleh.

cute ar dia.

C'Jai on 5 July 2012 at 18:44 said...

nanti da besr sket pandai mintak bb...hehe..

anisalya on 6 July 2012 at 07:00 said...

sama umur dgn Azfar la ni. tapi Azfar dah lepas dah. lahir bulan 9 ye aneesa ni?

IntaNBerliaN on 6 July 2012 at 21:52 said...

comel.. lurus je rambutnya :-)

fieda on 9 July 2012 at 10:53 said...

comelnye dia..mcm chinese pun ada..

Mama Gee on 9 July 2012 at 13:11 said...

comel sungguh la...aunty nk pinjam bawak balik bleh tak mummy? heheee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men