Thursday, 5 July 2012

Pusat Perubatan Islam - Ustaz Ishak


As salam...

Sebelum ini saya ada story tentang Aleesya demam..
Lepas maghrib je terus panas melampau badan dia. (klik sini for read more..)
Oleh sebab kami rasa Aleesya demam tiba-tiba kerana ada unsur-unsur lain (yela..ubat semua mcm tak jalan time tu..) so, we decided to berubat cara islam la..

Tapi, hati-hati la berubat cara islam ni. Biar kita tahu ia betul-betul mengikut cara islam.
Jangan ada pengaruh lain yang songsang.
Jangan main taram je tanpa usul periksa..takut lain hukumnya nanti.
(Berubat kat mana ntah, siap ade keris la, kain kuning la...ish, serik ok! scary....xmo..xmo yg mcm tu ok..) 


(^_^)~
Tempat saya pergi berubat kali ni ialah Perubatan Islam Ustaz Ishak.
Lokasi di Prima Sujana, Kajang. 

Alhamdulillah..
Ni kali kedua saya pergi sana. 
Ayat-ayat Al-Quran dan selawat di amalkan.
Air, garam, lada hitam, dan limau.. (bahan-bahan basic berubat islam)
Tak ada yang scary2 dah..huhu :p
Simple je cara ustaz ni.. Lagipun yang menyembuhkan ialah dengan izin Allah jua.
Ustaz hanya memberi tunjuk ajar dan bantuan.. (ye la, ilmu kita pelajari pun masih sedikit kan.. perlu minta tunjuk ajar dari yang pakar dan lebih arif..)

Wallahuallam..
Semuanya dengan izin Allah..InsyaAllah.
Kita hanya berusaha.. 


Ni info Ustaz Ishak...
 Waktu Perubatan: 
Isnin - Jumaat: 10.00 pg - 1.00 tghari, 8.30 mlm - 12.30 mlm
Sabtu Ahad: 10.00 pg - 2.30 ptg
Public holiday: 10.00 pg - 2.30 ptg

Ustaz Ishak (012-259 4900)

Alamat: A-31-GA, Jln 2/B, Seksyen 1,
Prima Saujana, Kajang Selangor..
(Landmark - GIANT/ McDonald.. tempat ustaz ni shop lot.)


p/s: my Abah pun pernah la ajar saya beberapa ayat dari Al-Quran untuk hindarkan kita daripada benda-benda tak elok ni.. Tapi, saya insan yang lemah..tak ingat! :p Nak balik kampung jumpa my Abah, jauh sikit.. So, jumpa ustaz je la..
Al-Quram memang penawar segala.. Beruntung sesiapa menyelami dengan mendalam ilmu dari Al-Quran ni.. :)

13 comments on "Pusat Perubatan Islam - Ustaz Ishak"

izz iizza on 5 July 2012 at 17:46 said...

x pernah dengar tempat ni..ok x ada perubahan x kt aleesya

C'Jai on 5 July 2012 at 18:42 said...

kadang2 ada penyakit yang bukan memerlukan perubatan moden kan.. Harap2 Aleesya dah sembuh...

Joanna Yunus on 5 July 2012 at 20:27 said...

alhamdulillah semoga cepat sembuh... dah check up Doktor ke?

Ummi Iman on 5 July 2012 at 23:57 said...

Jauh juga berubat dr shah alam ke kajang. Saya selalu pergi darussyifa. Dulu jauh juga sampai ke Bangi. Tp sekarang pergi cawangannya di sejangkang.

Cubalah tgk dlm website/FB darussyifa. Byk ajaran di situ. Biasa baca al fatihah, 3 kul dan ayat kursi. Kadang bila kita tak kuat kena juga cr yg lebih arif.

Semoga aleesya cepat sembuh.

anisalya on 6 July 2012 at 06:55 said...

betul tu. Al-Quran ubat sakit yg perubatan moden tak nmpk. husben selalu amalkan ayat2 quran ni. jdk kalau dia ada, tak ada la panik sgt.

Wawa on 6 July 2012 at 09:27 said...

kte duk bangi...ape2 hal kat darulsyifa' tu je...:)

wantie on 6 July 2012 at 10:25 said...

anak saya si Aleesya tu pun pernah kena. saya pergi jumpa ustaz gak. Nangis tak mau mau bila time magrib & malam.

saya amalkan alam nashroh.. hembus kat telinga dia. Nenek saya yang petuakan untuk saya. untuk elak bisikan syaitan.

Zie on 6 July 2012 at 12:16 said...

kita berusaha Dia yg tentukan,, mudahan cepat sembuh yer...

Wanieys on 6 July 2012 at 13:52 said...

alhamdulillah aleesya dh ok..betul tu semua tu dengan izin-NYA kan :))

IntaNBerliaN on 6 July 2012 at 21:49 said...

so camne, skrg ni aleesya dah baik lum demam....

a'aa kan, ada tu mmg yg jenis berubat yg kita pun rs seram kn...

SHAHZEE on 7 July 2012 at 15:02 said...

mudh2an aleesya sihat..insyaAllah pusat perubtn islm smuanya mengamalkn ayt2 alquran.kdg2 org keliru dgn pust perbtn islam dgn bomoh

fieda on 9 July 2012 at 10:55 said...

ooo..kat are situ..kak fieda pernah gi kat kamdar situ..

Mama Gee on 9 July 2012 at 13:09 said...

tq sebab kongsi info ni...manalah tau kalo ada baby nnti...kena camtu leh lah bawa ke sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men