Friday, 3 August 2012

4 tahun pertama didikan anak-anak lebih penting...


As salam...

"4 tahun pertama didikan anak-anak adalah lebih penting daripada 4 tahun pwndidikan anak-anak di universiti..." kata Dr Fadzilah Kamsah.

Jadi, dengan sokongan my hubby, tanpa ragu-ragu kini saya dengan rasminya menjadi surirumah sepenuh masa.. :)
Alhamdulillah...syukur semuanya berjalan dengan lancar.


Pelbagai cabaran juga menjadi surirumah ni..(seperti yang dijangkakan..:p)
harap dapat saya tempuhi segala cabaran ni..
banyak yang perlu saya pelajari.

Harap semuanya akan ok..
Moga saya boleh menjalankan tanggungjawab sebagai surirumah dengan sempurna, menjaga dan menguruskan anak-anak dan keluarga dengan lebih baik.. :)

Ok la, next time sambung lagi.
Sekarang agak bizi, baru nak menyesuaikan diri dengan jadual kerja di rumah.. (jadual padat, byk juga kerja termissed..hihi :p)
Nak online, nak update blog, nak bw pun macam tak bape nak sempat.. (Aleesya pantang tengok saya online, die pun nak online..jd tak dapat nak focus.. :p)
Line tenet pun tenat dah...slow tahap kura2, jd bw pun ala2 kura2 la..hihi..(skg x pakai unifi lg.. :(...huu)

12 comments on "4 tahun pertama didikan anak-anak lebih penting..."

izan mama mia on 3 August 2012 at 14:29 said...

hehe...best apa jd suri rumah...anak2 sentiasa dekat dgn kita...tak payah nak fikir anak di rumah pengasuh....hihih

MAY on 3 August 2012 at 14:32 said...

sy tgu nak selesai loan study dl dgn personal loan,br bl pk nak jd full housewife..hehehehehe..padan muke byk berhutang!

wantie on 3 August 2012 at 14:54 said...

cam na ek jadi suri rumah? best tak? kalau saya le, mcm tak ready lagi nak jadi suri rumah. hubby dah bunyi suh berhenti kerja.

Elyda Mama Lydya on 3 August 2012 at 15:06 said...

Wah..congrats..besnya jd fulltime house wife..x yah pk psl keje dh..

SHAHZEE on 3 August 2012 at 15:25 said...

wah mummy dah jd fullime housewife ye..bestnya..tahniah..

Kesuma Angsana on 3 August 2012 at 15:27 said...

apapun KA doakan yg terbaik n all the best ye

Mama Gee on 3 August 2012 at 16:10 said...

wahhh mummy harap dan doakan agar mummy dpt mendidik anak2 dgn sebaiknya ya...

satu pengorbanan yg besar tu...
pahala jadi surirumah pun lebih besar kan :)

Ummi Iman on 4 August 2012 at 07:31 said...

Slmt menjadi Surirumah sepenuh masa. Semoga mencapai target yg diinginkan :) kalau ddk rmh mmg mcm tu. Anak mmg susah nk bg peluang bersosial. Time mrk tidur baru aman sikit ;)

Wanieys on 5 August 2012 at 10:09 said...

all the best yer...surirumah adalah pekerjaan yg paling tinggi darjatnya :)

anisalya on 7 August 2012 at 03:56 said...

sama la. dulu kerja. sekarang ni fully housewife. tp yg seronoknya anak2 deakt dgn kita. perkembangan dia orang pun kita yang tengok dulu.

IntaNBerliaN on 7 August 2012 at 06:36 said...

wah... samalah kita ek.. suri rumah.. hihii.. bg saya best jadi suri rumah sbb anak sentiasa dpn mata, kalu sakit demam anak, xdalah kita kat opis nak risau sbb kita dpt tgk anak @ jaga anak...

C'Jai on 12 August 2012 at 08:43 said...

Sebenarnya akak pun teringin nak jadi surirumah sepenuh masa..nak uruskan rumah tangga, suami dan anak2 sebaik mungkin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men