Wednesday, 1 August 2012

Aleesya start makan pedas...


As salam...

Alhamdulillah...indahnya ramadhan..
Lama tak jenguk blog ni..bersawang dah..huhu..
Agak sibuk menguruskan beberapa perkara..alhamdulillah, semua berjalan lancar.

Entry ni dah peram dalam draft seminggu..nak publish asyik tak menyempat..
Hari ni baru nak publish, nak bw kawan2..rindu! :)

p
This October Aleesya will turn 3.. :)
Aleesya become big girl now!
Dah belajar makan makanan pedas..sebelum ni makanan pedas Aleesya memang tak usik.



Buktinya, masa makan kerepek yang dibekalkan nenek Aleesya 2 minggu lepas (last 2 weeks kami balik kg, nenek bawakan kepek balik shah alam sebab nampak Aleesya macam suka..)
Kerepek tu tak berapa nak pedas, tapi untuk Aleesya pedas la..
Tengok pic Aleesya mengadap kepek ni sorang petang2.. (opps..aleesya mmg belum star puasa lagi..)



Sebelah tangan Aleesya dah standby drink..
Agak2 kepedasan je Aleesya terus minum..hihi.. :p

Waktu berbuka pun, bila Aleesya nampak kami makan pedas, Aleesya tanya,
"Pedas ea..?"
"Pedas sikut je..." kami jawab..
Aleesya colet sikit dari pinggan daddy...
"tak pedas la..sikit je..Aleesya big already.." aleesya cakap. :)

"Nak letak pedas kat sini.."
Aleesya minta pedas ketak kat pinggan dia..
Tengok pic ni..bukan main dia colet makan dengan vegie.. :)


Dah besar dah anak mummy daddy ni.. :)
Aleesya jadi anak yang baik dan dengar kata, taat printah Allah dan ibu bapa..ok.
We love u Aleesya!


10 comments on "Aleesya start makan pedas..."

izan mama mia on 1 August 2012 at 09:15 said...

mia pon dah lama makan pedas..aleesya puasa tak..???..heheh

aTy _faRed~ on 1 August 2012 at 09:16 said...

waaahhh..kecit2 dah makan pedas...kuat nih...aty yang dah tua bangke ni pon tak makan pedas..tak tahan..huhu

Wawa on 1 August 2012 at 09:59 said...

"nak letak pedas kat cni.."
hihihi sweetnyee die...:)

IntaNBerliaN on 1 August 2012 at 11:07 said...

baguslah dah pandai mkn pedas.. :-)

wantie on 1 August 2012 at 11:22 said...

ha.. lepas ni boleh la makan sambal belacan pulak. wushhhh.. pedas tu.

standby air air lagi tu. hahaha. cute la dia ni

Wanieys on 1 August 2012 at 11:45 said...

aleesya dh besar la dh boleh mkn pedas hihihi...comel jer dia :)

Ummi Iman on 1 August 2012 at 15:58 said...

Wah dah pandai mkn pedas ya. Comel je cara ckpnya tu ;)
iman kalau karipap pedas je dia sanggup tahan ;)

C'Jai on 2 August 2012 at 16:36 said...

Hehe....sesekali kena bb rase kan..kalu tak susah jg nanti...

PinkUmmi on 3 August 2012 at 14:21 said...

bagus2..kecik2 dh blaja mkn pedas...huhuhu

anisalya on 7 August 2012 at 03:55 said...

anak sulung akak tak makan pedas. sikit je pedasnya dia dah nak air. tak macam adiknya. okay je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men