Wednesday, 15 August 2012

Doc McAleesya Vs Doc McStuffin!


As salam...


Aleesya macam biasa la..layan cartoons je..
Sampaikan mummy daddy nak tengok tv pun tak de chance.. :p

Sebelum ni penah cerita Aleesya yang khusyuk kalau layan cerita Oggy and the cockroaches..dan sekarang masih lagi khusyuk layan cerita tu, memang tak gerak dari sofa bila ada toons tu.

Ok, kali ni nak cerita 1 lagi toons yang memberi kesan kepada Aleesya..
Doc McStuffin!
Kat Disney Junior channel..


Tengok la ape kesannya pada Aleesya...


Memang terkesan kan..
Toons yang simple, banyak song, music..
Yang bagusnya, toons Doc McStuffin ni banyak moral positive.
Contohnya menjaga kebersihan, kesihatan, pemakanan..
So, Aleesya pun dapat la aplikasikan hari-hari..
"Mummy, Aleesya want to brush teeth...like Doc Mc'Seven' kan.."(haha...part STUFFIN tu Aleesya tak boleh sebut..dah ajar banyak kali, tetap jadi SEVEN jugak..pelat tak hilang lagi kot.. :p)
"Aleesya want drink plain water.."
Hmm..bila terjumpa plaster handiplast.."Mummy! same la like Doc..Aleesya nak pakai ni.."...habis semua plaster dikerjakan die..bagikan je la..syok tengok die main dokter-dokter dengan semua toys die..
Mummy dok perhati je die sambil tersengih-sengih tengok Aleesya cakap-cakap and nyanyi-nyanyi dengan toys..hihi.
"Time for a check up..time for a check up!" suka sangat Aleesya sing this song.. :)

"Nanti belajar pandai-pandai boleh jadi dokter betul-betul dah besar nanti ok sayang... (^_^)"

10 comments on "Doc McAleesya Vs Doc McStuffin!"

MAY on 15 August 2012 at 14:42 said...

so comel laaaa....budak2 tgh besih ni senang je nak belajar ape yg dorg tgk..

Kesuma Angsana on 15 August 2012 at 15:09 said...

insyaAllah satu hari nanti ye!. salam lebaran dari KA sekeluarga, mohon maaf andai ada salah & silap spjg kita kenal di laman maya ini ye

siti norsarah Aminuddin on 15 August 2012 at 15:18 said...

Clever girl aleesya! :)

siti norsarah Aminuddin on 15 August 2012 at 15:18 said...

Clever girl aleesya! :)

siti norsarah Aminuddin on 15 August 2012 at 15:19 said...

Clever girl aleesya! :)

wantie on 15 August 2012 at 16:55 said...

ya la kan.. budak budak ni memang cepat sangat mengikut. bagus. moga moga doa ibunya menjadi kenyataan. jadi dokter bila besar nanti

SHAHZEE on 24 August 2012 at 08:31 said...

ala ala sweetnya aleesya..amin mudh2an jd doc btl2 besar nnti

C'Jai on 24 August 2012 at 19:33 said...

Wah..! dah ada bakat seorang doctor...

Wanieys on 29 August 2012 at 10:28 said...

klu cartoon tu bawa pengaruh yg baik ok la kan...gud girl aleesya :)

sal ya on 4 September 2012 at 06:46 said...

anak2 pun suka tgk ni. suka part lagu... " I feel better, so much better..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men