Wednesday, 12 September 2012

Kids Pocket Meals - olahan produk myChef


As salam...



"Dari dalam kotak bertukar ke dalam poket, lebih mudah untuk dimakan si mulut comel anakku.."


Cun tak gambar ni? Inilah hasil dari olahan saya untuk ready meals product from myChef. Banyak lagi pilihan ready meals frozen myChef ni.. Cuba tengok kat Giant, atau mana-mana pasaraya yang ada. Ramai yang dah cuba and review, dan memang tak menyesal memilih kotak myChef ni. :)

Saya guna "Butter Rice Pilaf".. dah pernah beli sebelum ni, dan beli lagi... :)
Kisahnya.....My kids Aleesya ni, sangat suka makan nasi berperisa (nasi ayam, nasi lemak, nasi minyak, nasi goreng, nasi tomato, nasi briyani, dll).. Salah satu nasi yang digemarinya ialah nasi ayam! pernah masak nasi ayam 3 hari berturut-turut sebab Aleesya sibuk minta.. :p "Mummy, Aleesya want nasi yellow colour..." (nasi ayam tu mmg die panggil nasi yellow kaler... :p) Jadi, si ibu ni pun tak mengecewakan anakknya..bila masak nasi ayam tu, bukannya boleh masak sejemput je nasi untuk dia kan..tu yang mummy die terpaksa habiskan 1 periuk! Mummy yang jemu terpaksa telan nasi ayam 3 hari berturut-turut..hahah :D (yela...daddy nye balik nanti untuk makan malam, takkan 3 hari berturut2 nasi ayam juga kan... :p)
Jadi, "Butter Rice Pilaf" by myChef ni memang penyelesai masalah.. it's just perfect portion for my kids and me on our lunch! Really simply delicious... :)
Lagipun, saya memang tak teragak-agak nak beli untuk my kids sebab "no added preservatives or added MSG"
Tinggal panaskan dlm microwave, hidang dengan lauk pilihan, siap!

Kali ni, saya ubah cara hidangan nasi myChef ni.. Idea datang dari Aleesya yang makan nasi kat The Chicken Rice Shop semalam. Aleesya suka makan pie tee TCRS tu..then die sumbat nasi ayam TCRS dalam pie tee..and ngap! Apa-apa je la anakku ni..janji dia makan dan kenyang.. Anak suka, mummy setuju.. :)
Ok, hasil ilham my kids ni, saya pun kononnya nak buat pie tee dan letak nasi tu kat dalam.. tapi takde bahan nak buat kulit pie tee yang crunchy tu.. Jadi guna bahan yang ada je la.. :p

Cara-caranya sangat mudah:
1. Sediakan bahan-bahan isi ikan merah, carrot, timun, kulit popiah, dan nasi myChef.
2. Panaskan nasi myChef dalam microwave (ikut arahan di kotak)
3. Gorengkan isi ikan bagi masak sedikit.
4. Balut semua bahan dengan kulit popiah. (seal kulit popiah dengan sedikit bancuhan tepung gandum dan air, sebagai gam)
5. Goreng hingga kuning keemasan.
6. Siap untuk dihidang. (boleh guna sos cili sebagai pencicah)


It's perfect.. Meals contained 3 main elements (carbo, protein, and vege).. healthy and delicious!
My kids suka finger food yang crunchy as a snack.. This is it.. :)


Sangat simple.. Takpe la..janji saya dan anak-anak suka.. Just share my view..
Korang pun suka? sila lah cuba resepi ni.. Jika sudi, LIKE juga contest entry saya dalam facebook myChef..terima kasih pada yang LIKE :) (nak like klik kat SINI)



Jom, korang pun nak join? ade tiga hari je lagi..end on 15 Sept. Saya pun macam tak layak je nak join contest ni. Tp tak salah mencuba, sambil memeriahkan suasana..:) (tp kalau qualified, then menang.. alhamdulillah rezeki anak-anak..~♥ -berangan je kan! :p)
nak join, klik gambar atas untuk info..or here.

9 comments on "Kids Pocket Meals - olahan produk myChef"

IntaNBerliaN on 12 September 2012 at 12:12 said...

pandainya... hias cantik2.. sedap plak nampak :-)

Kesuma Angsana on 12 September 2012 at 12:16 said...

mmg best and gd luck yer!

wantie on 12 September 2012 at 12:40 said...

wah.. mcm best je ni. Nak jugak try. mana tau my kids leh jatuh chenta.

mmm.. lama benor tak masak nasi ayam.

fairuz on 12 September 2012 at 12:49 said...

Nice entry.... suka baca cerita ni... Thank you.

fairuz on 12 September 2012 at 12:50 said...

Suka baca cerita di entri ni... Good Luck k.

Wanieys on 12 September 2012 at 15:37 said...

wah bestnyer tgk..pandai hias erk..wani pun kdg2 pelbagaikan menu tuk qalief :)...tp nk try la yg mychef lepas ni

adyna on 13 September 2012 at 07:32 said...

kalu nama anak dara kan hehehe mesti suka msk2 :)

itu la ..akak terpk gak kemana mummy g :)

C'Jai on 29 September 2012 at 07:36 said...

Hehe...persembahan dah macam chef dah tu...;)
Camana keputusan contes ni..?

sal ya on 13 October 2012 at 05:51 said...

nampak sedap je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men