Monday, 5 November 2012

Hujan lebat..hujan rahmat...


As salam..

Hujan lebat...guruh dan kilat. Aleesya dan Aneesa peluk je dari tadi, sampai tertidur mereka. Mummy pulak tak berani nak alih, sebab takut tejaga and menangis tak sudah diorang ni takut bunyi guruh.
Saya baru plan nak bawa mereka keluar tadi. Lagipun sekali nak pegi pos ofis. Tapi hujan lebat sangat...risau pulak saya nak drive bawak anak2. Huru hara nanti..jadi, saya batalkan niat nak keluar. Keselamatan penting.. Hubby kerja. hari ni dia busy, so tak boleh ambil waktu die sikit hari ni.
Jadi, minta maaf sangat2 sebab x jadi gi pos hari ni.. cuaca sangat tak mengizinkan.
Tapi..mesti ada hikmahnya kan.. 


"Dia lah yang menjadikan bumi ini untuk kamu sebagai hamparan, dan langit (serta segala isinya) sebagai bangunan (yang dibina dengan kukuhnya); dan diturunkanNya air hujan dari langit, lalu dikeluarkanNya dengan air itu berjenis-jenis buah-buahan yang menjadi rezeki bagi kamu; maka janganlah kamu mengadakan bagi Allah, sebarang sekutu, padahal kamu semua mengetahui (bahawa Allah ialah Tuhan Yang Maha Esa)." Surah Al-Baqarah, ayat 22.

p/s: masih menunggu alamat dua orang lagi pemenang. Sila beri ya..ke xmo?hihi.. :p

5 comments on "Hujan lebat..hujan rahmat..."

wantie on 5 November 2012 at 15:59 said...

ya setuju... hujan rahmat.

Wanieys a.k.a IbuQalief on 5 November 2012 at 16:02 said...

musim hujan kan skang ni..kedah pun asyik hujan juga

aTy _faRed~ on 6 November 2012 at 00:18 said...

eerrr..time hujan besh tidor ngan anak...;p

SHAHZEE on 6 November 2012 at 03:59 said...

musim ujan skang ni..tapi ok la sejuk je hehehe xde la berpeluh2 bila tido

Ratu Hatiku on 6 November 2012 at 11:44 said...

Salam kenal Mummy...
Ermm nak tanya pasal serbuk cheezy wedges...Nk order boleh :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men