Monday, 5 November 2012

Hujan lebat..hujan rahmat...

As salam..

Hujan lebat...guruh dan kilat. Aleesya dan Aneesa peluk je dari tadi, sampai tertidur mereka. Mummy pulak tak berani nak alih, sebab takut tejaga and menangis tak sudah diorang ni takut bunyi guruh.
Saya baru plan nak bawa mereka keluar tadi. Lagipun sekali nak pegi pos ofis. Tapi hujan lebat sangat...risau pulak saya nak drive bawak anak2. Huru hara nanti..jadi, saya batalkan niat nak keluar. Keselamatan penting.. Hubby kerja. hari ni dia busy, so tak boleh ambil waktu die sikit hari ni.
Jadi, minta maaf sangat2 sebab x jadi gi pos hari ni.. cuaca sangat tak mengizinkan.
Tapi..mesti ada hikmahnya kan.. 


"Dia lah yang menjadikan bumi ini untuk kamu sebagai hamparan, dan langit (serta segala isinya) sebagai bangunan (yang dibina dengan kukuhnya); dan diturunkanNya air hujan dari langit, lalu dikeluarkanNya dengan air itu berjenis-jenis buah-buahan yang menjadi rezeki bagi kamu; maka janganlah kamu mengadakan bagi Allah, sebarang sekutu, padahal kamu semua mengetahui (bahawa Allah ialah Tuhan Yang Maha Esa)." Surah Al-Baqarah, ayat 22.

p/s: masih menunggu alamat dua orang lagi pemenang. Sila beri ya..ke xmo?hihi.. :p

5 comments:

wantie said...

ya setuju... hujan rahmat.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

musim hujan kan skang ni..kedah pun asyik hujan juga

aTy _faRed~ said...

eerrr..time hujan besh tidor ngan anak...;p

SHAHZEE said...

musim ujan skang ni..tapi ok la sejuk je hehehe xde la berpeluh2 bila tido

Ratu Hatiku said...

Salam kenal Mummy...
Ermm nak tanya pasal serbuk cheezy wedges...Nk order boleh :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...