Saturday, 12 July 2014

Confinement Anak-Anak Juga?


Assalammualaikum  wbt..

12 Julai..dah 29 hari berpantang. Sekejap je dah nak sebulan! :) Baby Muhammad pun dah semakin semangat. Cuma prolong jaundis, hopefully tiada masalah dengan fungsi hati Muhammad. 16/7 ni repeat ujian LFT, kena ambil darah kat tangan..kesian T_T...sebab previous result bacaan tak berapa cantik. Hope kali ni result ok n kesihatan Muhammad juga ok. DOakan juga ye..

Ok, entry ni nak cerita kakak Aleesya dan kakak Aneesa. Cerita tentang baby Muhammad kita Q dulu..nanti story mory panjang berjela..hihi.

Sepanjang saya berpantang, anak-anak dara saya yang bijak Aleesya dan Aneesa ni pun berpantang juga. Kita mandikan baby, mereka pun mandikan 'baby'..kita dodoikan baby dia pun dodoikan 'baby'..nenenkan baby..dia pun juga.. ^_^" haiiihhh..sabar jela.. tapi yang paling fanatik 'main' dengan 'baby' ialah kakak Aneesa. Kakak Aleesya lebih fanatik main 'princess princess'.. ;)

Gigih anak-anak mummy pakaikan diapers 'baby'

Aneesa pantang nampak diapers baby.."mummy..anees ambil satu ehhh.." 
Satu..satu..satu...lama-lama menimbun dia ambil.. ^_^" abesss laa..
Nasib bukan pakai diapers mahal..ahaha. Newborn pakai pet pet, whoopee, brand tesco je untuk baby Muhammad.kikiki..alhamdulillah, takde rashes alergik diaper murahh.. :p

Selipar berpantang kami!

Wahh..ini bukan berpantang main-main. Aleesya dan Aneesa pun ada selipar dalam rumah pakai time berpantang okeh.

Last 3 days birthday my hubby yang ke-31. 9 Julai... Jemput keluarga MIL iftar di rumah.. Gigih saya masak walau tengah berpantang kan. Sampai demam urat saya malam tu. hAAA...tanggung je la kan..Sendiri sanggup kononnya. ;p 
Apapun..berpuas hati.. Alhamdulillah majlis hari lahir + iftar untuk keluarga my Hubby terlaksana dan berjalan dengan lancar. In shaa Allah next entry saya story. Nak kidnap gambar yang snap pakai my hubby's phone dulu. ;)

Sekian..wasalam..

Jemput shopping shaklee dengan saya..opss iklan tetiba. 


1 comments on "Confinement Anak-Anak Juga?"

IntaNBerliaN on 13 July 2014 at 11:31 said...

amboi 2 beradik ni.. bkn main lagi yer.. hihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men