Thursday, 11 September 2014

Kek Chocolate Moist


As salammualaikum wbt..

Siapa suka cokelat? Saya!!!!
6 tahun lepas, housemate saya masa kerja kilang dulu pernah buat kek cokelat yang saya rasa paling sedap ketika tu. Jatuh cinta dgn kek choc moist! Jadi, saya pun ambil la resepi..hihi. 

Rasa mmg kerap buat kek choc moist time tu. Sampai la saya tukar kerja dan tinggal di rumah kakak saya kat damansara. Memang jarang sangat masak memasak time tu..hihi. Resepi pun dah lupa.

Time pregnantkan Aleesya..tetiba teringin sangat nak makan kek tu. Tapi resepi macam ingat2 lupa. Contact balik housemate tu, tapi tiada balasan. Maybe dah tukar nombor fon. 

So, main cuba2 je adjust resepi. Ada juga  yang tengok internet. Tapi hasilnya tak sama. Sampailah saya try buat lagi..dan lagi.. akhirnya dah dapat rasa yang saya nak tu. Alhamdulillah.. Resepinya pakai sukatan cawan-cawan, sudu sudu je. Takyah timbang. Mmg ala ala sama resepi housemate dulu tu.. :)

Masa my sister in law buat open house, dia ada minta saya buatkan kek choc. Alhamdulillah semua bahan pun ada, memang terus buat je. 

Kakak kata, semua kawan dia yang datang puji kek tu sedap. Dah macam anis choc moist dah..gulp! Yang tu belum mampu saya chalenged. One day, in shaa Allah! Mana tau kan..hihi, verangan!
Dan..saya cuba google resepi anis choc moist tu. Memang ala-ala sama la..patut la sedap.hihi.. 

Tak sempat snap gambar kek yg saya buat time open house SIL. Tapi saya ada buat lagi, size kecil2.. Saiz normal cupcake tu je. Senang nak makan, sudukan je. :)



Sekali rasa mesti nak lagi, in shaa Allah! Hihiii.. Ok siapa area melaka nak order? Ada ke? Ada keee? Hahaaa. Kalau ada, mai habaq ok! ;)


0 comments on "Kek Chocolate Moist"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men